
Yolumuza barışcıl yollarla devam edeceğiz
İhvan'dan Sisi'nin göreve başlaması ile ilgili yapılan açıklamada darbeye karşı meşru yollardan mücadele etmeye devam edileceği vurgulandı
09-06-2014

Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), darbeye karşı barışçıl yollarla mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.
İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, "Mısır halkı, onur ve özgürlüğü için başlattığı barışçıl devrim hareketine devam edecek. Binlerce şehit, yaralı ve tutuklunun olduğu Mısır'da halkı idam ve hapis cezalarıyla korkutamazlar" ifadesi kullanıldı.
Cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi, El-Kubbe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki konuşmada, "Geleceğe doğru yürürken yolumuzu kesenlere, güçsüz bir devlet arzulayanlara müsamaha göstermeyeceğiz. Masum insanların kanını akıtanlara bu yürüyüşte yer yok. Vatana karşı suç işleyen ve şiddeti bir yöntem olarak benimseyenler dışında tüm vatan evlatlarıyla hoşgörü ve uzlaşı sürecine hazırız" değerlendirmesinde bulunmuştu.
Minya Ceza Mahkemesi, 29 Nisan'da görülen duruşmada, aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile eski Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni'nin de bulunduğu, çoğunluğu gıyaben yargılanan 683 sanık hakkında idam kararı vererek, dosyayı Müftülük makamına göndermişti.
Aynı mahkeme daha önce idam cezası verdiği 528 kişinin dosyasını da karara bağlamıştı. Bu kapsamda 37 sanık hakkındaki idam kararı onanmış, 491 kişinin cezası ise müebbet hapse çevrilmişti.
(Dünya Bülteni)
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
VİCDAN VE AHLAK MEFHUMLARI ÇERÇEVESİNDE SEKÜLERİZM VE SEKÜLER BİR DİN OLARAK FUTBOLİZM
İRAN SEVR'E BOYUN EĞMEDİĞİ GİBİ, LOZAN'A DA BOYUN EĞMİYOR
15 TEMMUZ ANLATILARI ÇERÇEVESİNDE, "İSLAMİ" ÇEVRELERE DAİR DEĞERLENDİRME
Yezidperver Sünnilik (!)
NATO Ankara Zirvesi sonuç bildirgesi tam metni
Emperyalizmin Küresel Gücü NATO
Kapitalizmin 1, İslam’ın 365 Günü Babalar Günü
Makaleler
Hava Durumu

































































