Suud "bid'at" deyip her şeyi yıktı, Mekke ve Medine'de tarihten iz bırakmadı 

Herşeye bidat damgası vuran Suudiler, Hicaz'ın tüm tarihini katletti. Ayakta sadece Hz. Peygamber'în doğduğu ev kaldı.

22-08-2008


Herşeye bidat damgası vuran Suudiler, Hicaz'ın tüm tarihini katletti. Ayakta sadece Hz. Peygamber'în  doğduğu ev kaldı. Genişletme çalışmaları, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'nin görünümünü giderek tanınmaz hale getiriyor. Suud yönetimi, İslamın iki mübarek şehrinin dokusunu, ibadet alanını büyütme adına değiştirerek, devasa lüks otellerle kuşatıyor ve tanınmaz hale getiriyor.

Bidat olduğu gerekçesiyle, İsla'ın doğuşuna dair tüm hatırayı yerle bir eden Suudi Arabistan Krallığı şimdi de Mekke'nin dokusunu beton yapılara teslim ediyor.

Mekke-i Mükerreme'de önemli ölçüde bina yıkımı işlemi başlatılarak, şehrin geleneksel yapısı tamamen tanınmaz hale getirilecek. Suudiler, bu inşaatlar arasında, Cidde istikametine dört de tünel açacak. Tünel inşaatlarının üç yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca Cebel-i Ömer tepesi, yeni lüks otel inşası için düzlenerek yerle bir edilecek.

Otel projeleriyle de, Harem-i Şerif'in kuzey tarafı tamamen dev bloklara ayrılacak. Adeta şehri kuşatan bu otel zinciri, Kabe-i Muazzama'ya tahakküm eden bir görünüm sergiliyor. Böylece ibadet alanı açmak için büyütülen Harem kısmı, otellerin hacmi karşısında bir nevi küçültülerek, Mekke'nin merkezi olmaktan çıkarılacak.

 Henüz proje aşamasındaki bu teşebbüse karşı tepkilerin ne kadar etkili olacağını ise zaman gösterecek.

Bu arada Harem-i Şerif'e 40 metre mesafedeki kazı çalışmaları sırasında, eski bir takım yapılar ortaya çıktı. Çoğu daha önceden yıkılmış taş kemerli bu yapılarla ilgilenen hiç olmadı. Şu anda Mekke-i Mükerreme'de eskiye ait olarak, sadece Hz. Peygamber'in doğduğu ev kaldı. 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Suud   #bid'at   #deyip   #her   #şeyi   #yıktı   #   #Mekke   #ve   #Medine'de   #tarihten   #iz   #bırakmadı    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN