Rusya'nın İslam'la savaşında yeni hamle: Kur'an meali yasaklandı

Rusya'da bir mahkeme Kur'an'ın Rusça mealini yasaklayarak tüm Müslümanların tepkisini üzerine çekti. Müftüler, Putin'e mektup yollayarak infial uyarısı yaptı.

21-09-2013


Rusya'nın Novorossisk Mahkemesi, Kur'an'ı Kerim'in Rusça yayınlanmış olan bir mealini yasakladı. Yasak üzerine harekete geçen Müslüman liderler, yasağın ülkede bir infiale yol açabileceği uyarısında bulundu.
 
Rus medyasında yer alan haberlerde Novorossisk'de bir mahkemenin E.R. Guliyev tarafından hazırlanan bir meali yasakladığı belirtildi.
 
Haberlerde, aşırılığa yönlendirdiği gerekçesiyle yasaklanan mealin insanları nefrete ve şiddete yönelttiği iddia edildi.
 
Kafkasya'da Müslümanlara karşı savaş veren Rusya'nın bu kararı alırken elini kuvvetlendiren şey ise, 2002 yılında "aşırılığa" karşı uygulamaya konan özel bir yasa oldu.
 
Rusya Müftüler Konseyi dün Putin'e bir mektup yollayarak söz konusu yasağın ülkede infiale yol açabileceği ve karışıklık çıkabileceği konusunda uyardı.
 
Yasağa karşı tüm Müslümanların brileşmesini isteyen önderler, basılan Kur'an meallerin imha edilmesini büyük bir tehlike olduğunu belirtti.
 
(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Rusya'nın   #İslam'la   #savaşında   #yeni   #hamle:   #Kur'an   #meali   #yasaklandı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN