Nida'dan "gösterişçi dindarlık" soruşturması

Nida Dergisi 143. sayısıyla mokuyucuyla buluştu. Bu sayı “İnsanlığın Büyük Yanılgısı: ‘Gösterişçi/Dışa Dönük’ Dindarlık” başlığını taşıyor.

29-09-2010


İslam ve Hayat

Nida Dergisi 143. sayısıyla mokuyucuyla buluştu. Bu sayı “İnsanlığın Büyük Yanılgısı: ‘Gösterişçi/Dışa Dönük’ Dindarlık” başlığını taşıyor.

Konuyla ilgili yazı ve yazarları şöyle:

Dindarlıkta Görselliğin Hâkimiyeti ve Sekülerleşme / MUSTAFA TEKİN, İslam Düşünce Tarihinde “Takiyye”nin Hikâyesi / MUSTAFA ÖZTÜRK, Sembolizm / Şekilcilik / MEHMET ÇOBAN, Gösteriş ve Dindarlık Bir Arada Olmaz / M. KÜRŞAD ATALAR, Toplumun Davranışlarını Eğitim Şekillendirir / İBRAHİM SARMIŞ, Gösterişçi Dindarlık / RAMAZAN ALTINTAŞ

Nida, İhsan Toker'le “Dışa Dönük” dindarlık ve toplumdaki yansımaları üzerine verimli bir röportaj gerçekleştirmiş.

Peygamber (Hz.) Muhammed 900 Yahudi’nin Öldürülmesi Emrini Vermiş miydi? / W. N. ARAFAT, Kur'an’ı Anlama ve Tefsir Etmede Usul / MUHAMMED REŞİD RIZA, / Islah Geleneğinin Usta Şairi: Muhammed İkbal / ASAF EMİNGİL, Çocuk Terbiyesinde Duanın Gücü ve Annemin Duası / MUSTAFA ÖKKEŞ EVREN dergideki diğer çalışmaları oluşturuyor.

Ayrıca, Kur'an ayı Ramazan’ı “eğlence ayı"na çevirmeye yönelik etkinlikler hakkında bir soruşturma dosyası gerçekleştirilmiş.

Etiketler : #Nida'dan   #gösterişçi   #dindarlık   #soruşturması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN