İktibas Dergisi'nin 472. sayısı çıktı

Geçtiğimiz ay Türkiye’nin gündemine damgasını vuran “İslam’da güncelleme” tartışmaları, İktibas dergisinin de manşetinde yer alıyor.

02-04-2018


Geçtiğimiz ay Türkiye’nin gündemine damgasını vuran “İslam’da güncelleme” tartışmaları, İktibas dergisinin de manşetinde yer alıyor.
 
Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı konuşma içerisinde, İslam’ın güncellenmesine ilişkin sözler sarfetmesi ile birlikte konu çok yönlü olarak tartışılmaya başlamıştı. Gelenekçi kesimler bir ‘güncelleme’ olamayacağını savunurken, modern yaklaşım sahipleri ise bunun, günümüz şartları altında bir ihtiyaç olduğunu savunuyorlardı. Her iki kesim de kendi argümanları ile tartışmaya dahil olmuşken süreç fazla uzun sürmedi ve gündemden düşüverdi.
 
Peki tartışmayı başlatan sözleri hangi sürecin sonunda söylenmişti ve ne amaçlanıyordu? Tartışma nasıl devam etti ve neden gündemden düştü? Gerçekten İslam’da bir ‘güncelleme’ gerekli midir?
 
Gerekli ise bu nasıl başarılabilir ve bunun için neye ihtiyaç vardır?
 
Bütün bu soruların yanıtlarını derginin Yorum sayfalarında bulmak mümkün.
 
 
Derginin Kavram bölümünde ise ‘güncelleme’ tartışması ile bağlantılı olarak ‘İlim’ kavramı inceleniyor. İlm’in ne olduğu, nasıl elde edildiği ve müslümanım diyenlerin ilim yönüyle nasıl bir sorumluluk taşıdığı, bu sayfalarda yanıtını bulan sorular arasında.
 
Zenginleşen yazar kadrosu ile dikkat çeken dergide Resulullah dönemi Mekke toplumuna ilişkin bir değerlendirmenin yanında dergideki diğer yazılarda İslam’ın doğru anlaşılması ve hayata aktarılması yönünde yapılan vurgular öne çıkıyor.
 
Geçtiğimiz ayın gündeme ilişkin yapılan iktibaslar da derginin ilgi çeken bir diğer yönü.

Etiketler : #İktibas   #Dergisi'nin   #472.   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN