İktibas’ın yeni sayısı, “Küreselleşmenin Sonu mu?” manşeti ile çıktı

İktibas'ın Eylül sayısında, Batı dünyasının yaşadığı açmazlara karşılık Müslüman dünyanın sahip olduğu potansiyel değerlendirilirken, gidişatın neler getirebileceği üzerine de dikkat çeken tespitler yapılıyor.

05-10-2018


Eylül ayında siyasi gündeme ABD’nin küresel operasyonları damga vururken, işin arka planına dair sorular da akılları kurcalamaya başladı. Bu soruların başında ise ‘küreselleşmenin artık sona mı erdiği’ sorusu geliyor. Derginin siyasi yorumunda bu soru yanıtlanıyor, ABD’nin zayıflayan liderliğine bağlı olarak küreselleşmenin geleceği konusu masaya yatırılıyor. Batı dünyasının yaşadığı açmazlara karşılık Müslüman dünyanın sahip olduğu potansiyel değerlendirilirken, gidişatın neler getirebileceği üzerine de dikkat çeken tespitler yapılıyor.
 
Kavram olarak ‘vasatlık’ konusunun işlendiği Ekim sayısında, vasatlığın, İslam ümmetine bütün insanlığa karşı hakkın, adaletin, tevhidin, hayrın temsilcisi anlamında bir şahitlik görevi yüklediğini, bu görevin de ancak Rasulullah Muhammed (sav)’in bağlayıcı örnekliğini esas almakla mümkün olabileceğinin altı çiziliyor.
 
Bu sayıya yazılarıyla Hüseyin Alan, Şükrü Hüseyinoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Gülbahar Ay Satan, Yakup Döğer ve İlyas Yorulmaz katkıda bulunuyorlar. İlgi ile takip edilen Mukaddes Özkan’ın Hatıraları da 10. bölümü ile devam ediyor.
 
Yine bu sayıda, Şükrü Hüseyinoğlu’nun sorularını yönelttiği, Yeni Şafak ve TVNet muhabiri Yılmaz Bilgen ile, Suriye’deki gelişmeler üzerine dikkat çeken bir de röportaj bulunuyor.
 

Etiketler : #İktibas’ın   #yeni   #sayısı   #   #Küreselleşmenin   #Sonu   #mu?   #manşeti   #ile   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN