Misyonerdi, İslam elçisi oldu

Hristiyanlığın yayılması için çeşitli Afrika ülkelerinde misyonerlik yapan, daha sonra Müslüman olunca eşi tarafından terk edilen 45 yaşındaki Sierra Leoneli Musa Bangura, internet sitesi aracılığıyla insanları İslam’a davet ediyor.

11-09-2013


Hristiyanlığın yayılması için çeşitli Afrika ülkelerinde misyonerlik yapan, gördüğü rüyadan etkilenerek İslam'ı seçen, Müslüman olunca eşi tarafından terk edilen 45 yaşındaki Sierra Leoneli Musa Bangura, internet sitesi aracılığıyla insanları İslam’a davet ediyor.
 
Bangura, babasının papaz olduğunu ve İslam’ı seçtikten sonra ailesinin kendisini terk ettiğini söyledi. Hristiyan okullarında misyoner olarak yetiştirildiğini belirten Bangura, “Ülkemdeki Müslümanları Hristiyan yapmak için çalıştım uzun yıllar ancak bir rüya gördüm ve İslamiyet’e davet edildim” dedi. Bangura, misyoner olduğu için kendisine çok iyi imkanlar verildiğine işaret ederek, “Bu rüyayı 3 gün arka arkaya gördüm. İlk başlarda kabul etmek istemedim çünkü çok iyi imkanlarım vardı. Bu nedenle ilk başlarda kabullenmek istemedim ama sonunda dayanamayarak Müslüman oldum” diye konuştu.
 
“İnternet sitemiz sayesinde 8 bin 302 kişi Müslüman oldu”
 
Müslümanlığı seçtikten sonra tüm mal varlığının elinden alındığına dikkati çeken Bangura, İslam’a hizmet etmenin daha önemli olduğunu dile getirdi. “Müslüman olduktan sonra ilk yaptığım şey, İslamiyet’i araştırmaktı” diyen Bangura, “Daha sonra Müslümanları bir araya getirdim. Bunun ardından İncil’de bulunan çelişkileri ortaya çıkardım. Bu şekilde Hristiyan papazlarla tartışmaya başladım. İslamiyet’in daha doğru bir din olduğunu her zaman kanıtladım” ifadesini kullandı.
 
Bangura, sözlerini şöyle tamamladı: “Karım da çok güçlü bir Hristiyan aileden geliyordu. Müslüman olduktan sonra beni terk etti ve çocuklarımdan uzak kaldım. Temel amacım, İslamiyet’in yayılmasını sağlayarak ahireti kazanmak. Hristiyan veya başka bir dinden olsun, tüm insanların doğru yolu bulması için çaba harcıyorum. Müslüman olduktan sonra ‘Why Islam’ adıyla internet sitesi kurdum. İnternet sitemiz sayesinde şu ana kadar 8 bin 302 kişi Müslüman oldu. Bundan büyük gurur duyuyorum. Artık Müslüman bir eşim var ve çocuklarımı da iyi birer Müslüman olarak yetiştiriyorum.”
 
(Yeni Akit)

Etiketler : #Misyonerdi   #   #İslam   #elçisi   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN