Kur'ani Hayat'ın konusu; Peygamberler

11. sayısında Peygamberleri, özellikle son elçi Hz.Muhammed'i daha yakından tanımaya ve anlamaya ayıran Kur'ani Hayat'a, Mustafa İslâmoğlu peygamber tasavvuru, Ahmet Coşkun peygamberlerin medeniyetlere katkısı, Mahmut Çınar nübüvvet müessesesinin mahiyeti ve zarureti, İbrahim Sarmış, Rasulullah’ın büyülendiği iddiasını, Bilgin Erdoğan adalet uğruna başını veren Yahya aleyhisselamın mesajını konu alan yazılarıyla katkıda bulunmuşlar.

13-03-2010


Kur’ani Hayat Dergisi, Kur’an ayı ramazan, mahşerin provası hac, Rabbani eğitim, ümmetin iftiharı Gazze’yi, vahdetin çekirdeği aile, nifakın panzehiri infak, gök sofrası vahiy, varlık hiyerarşisini öğreten kurban ve hayatımız namazı işleyen sayılarıyla okurlarıyla buluşmuştu.

11. sayısında Peygamberleri, özellikle son elçi Hz.Muhammed'i daha yakından tanımaya ve anlamaya ayıran dergiye, Mustafa İslâmoğlu peygamber tasavvuru, Ahmet Coşkun peygamberlerin medeniyetlere katkısı, Mahmut Çınar nübüvvet müessesesinin mahiyeti ve zarureti, İbrahim Sarmış, Rasulullah’ın büyülendiği iddiasını, Bilgin Erdoğan adalet uğruna başını veren Yahya aleyhisselamın mesajını konu alan yazılarıyla katkıda bulunmuşlar.

Söyleşi için peygamber konulu sayıda çiçeği burnunda yeni bir çalışma seçilmiş. Muhammed Emin Yıldırım’ın Allah Rasulü ve ashabı, Oğuzhan Yağuz’un ise Siyer Araştırmaları Merkezi (SAMED) ile ilgili açıklamalarını ilgiyle okuyacaksınız.

Genç kalemler bölümünde Mehmet Çakıl peygamberlerin ümmetlerine ilk ve son sözlerini, Mustafa Altaş çocuklarımıza peygamberleri nasıl öğretebileceğimizi kaleme almışlar. Mehmet Azimli’nin ifk hadisesini, Kadir Canatan’ın İbn Haldun’da Hz.Peygamber algısını, Abdulcelil Candan’ın peygamber inancı etrafında oluşan hurafeleri, Özcan Hıdır’ın Batı’daki Hz.Muhammed imajını ve kilisenin önemli bir kararını inceleyen akademik makaleleri okurların istifadesine sunulmuş.

Murat Sülün sanat eserlerinde Hz.Peygamber sevgisini, Cemal Şakar edebi eserlerde oluşturulan Hz.Peygamber imajlarını, Arzu Melek Arıkan Hz.Peygamber’in çok evliliğini eleştirel gözle irdelediği bu sayıda Yasemin İslamoğlu Kur’an’ın Burçları’ndan Maide Sûresi’ni açıklıyor. Kur’an Kitaplığı’nda Ali Koçak, İbrahim Sarmış’ın Hz.Muhammed’i Doğru Anlamak başlıklı eserini tanıtıyor. Peygamber sayısı Bünyamin Doğruer’in insanlık güzeline ithaf ettiği ‘Muhammed’ şiiriyle son buluyor.

Kur’ani Hayat Dergisi dünyanın dört bir yanından daha geniş kitlelerin kolayca takip edebilmesi için internet sitesini güçlendirdi. Siteye üye kaydı yaptıranlar sembolik bir bedel karşılığında geçmiş tüm sayılara, dergide basılamayan yazılara ve çıkan yeni dergiyi elektronik ortamda ilk günden itibaren erişebilme imkanına sahip olacaklar.

2010 yılı abone kampanyası devam eden deryiye telefon ederek veya internet sitesinden abonelik formunu doldurarak abone olunabilir. Yakın dostlarınızı da abone olmaya teşvik ederek, dikkatle okuyarak ve okutarak Kur’ani Hayat Dergsi’ne destek verebilirsiniz.

Dergi bir sonraki sayısının Kardeşlik konulu olacağını şimdiden okurlarına duyuruyor.

Etiketler : #Kur'ani   #Hayat'ın   #konusu; Peygamberler   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN