İşgal rejimi, Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor

Siyonist İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın güneyinde Filistinlilere ait 3 ev işgal askerleri tarafından dozerlerle yıkıldı. Ranana kentinde bir kavşakta meydana gelen olayda ise, işgal askeri kendisine saldıracağını sandığı siyonist birini vurdu.

14-11-2022


Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarıyla Mücadele Heyeti’nden yapılan açıklamaya göre, işglaci İsrail ordusu Batı Şeria’nın güneyindeki Beytüllahim kentinin El-Minya kasabasında Filistinlilere ait 3 evi yıktı. İş makineleriyle yıktırılan 3 evde toplam 6 daire bulunuyordu.

1948’de Filistin topraklarına giren İsrail, 1967’de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistinlilere ait bazı ev ve yapıları “ruhsatsız” olduğu iddiasıyla yıkıyor.

Filistinli sivil toplum kuruluşu “Toprak Araştırmalar Merkezi”nin Ekim 2021’de yayımladığı raporunda, İsrail’in, işgalin başladığı tarih olan 1967’den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait 11 bin 900 evi yıktığı, 73 bin kişiyi ise yerinden ettiği belirtilmişti.

İşgalci asker, İsrailli birini vurdu

İsrail’de bir asker “kendisine saldırmak isteyen Filistinli” olduğunu düşündüğü bir İsrailliyi ateş açarak öldürdü. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu’nun (KAN) haberine göre, Ranana kentinde bulunan bir kavşakta meydana gelen olayda, İsrail askeri “saldırgan olduğundan şüphelendiği” İsrailli bir adamı vurdu. Ağır yaralanan 40 yaşındaki adam, kaldırıldığı hastanede öldü.

Yaklaşık 50 yaşlarındaki bir başka erkek de bacağına isabet eden şarapnel nedeniyle hafif şekilde yaralandı. “Saldırı olasılığına dair herhangi bir şüphenin kalmadığı” ve polisin olay yerinde incelemelerde bulunduğu açıklandı.

Yediot Ahronot gazetesi de öldürülen kişinin akli dengesinin bozuk olduğunu ve olay sırasında elinde bıçak bulunduğunu öne sürdü.

İsrail, Filistinli bedevi köyü Arakib’i 209’uncu kez yıktı

Arakib’i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin baskın düzenledikleri köyü 209’uncu kez yıktığını belirtti. Turi, bölge sakinlerinin köylerini yeniden inşa edeceğini söyledi.

İşgalci İsrail’in ilk yıkımı Temmuz 2010’da gerçekleştirdiği Arakib köyünde 80’den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşıyor.

Tel Aviv yönetimi, köyün “yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini” iddia ediyor. Köy halkı ise bu toprakların, İsrail’in kuruluşundan çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını vurguluyor.

Köylüler her yıkım sonrası evlerini yeniden inşa ediyor

Köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden inşa ederek direnişlerini sürdürüyor.

Necef bölgesindeki diğer köylerde olduğu gibi Arakib’e de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan İsrail, bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, Tel Aviv yönetimi bugüne kadar 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü’nün 11 milyon dönümünü istimlak etti.

Filistinli bir kadın şehid edildi

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, işgalci İsrail askerleri Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki Beytunya beldesine baskın düzenledi. Baskın sırasında İsrail güçlerince başından gerçek mermiyle vurulan Filistinli bir kadın hayatını kaybetti.

Filistinli aktivistler, sosyal medyada, İsrail askerlerinin Filistinli kadının kullandığı araca ateş açtığını gösteren bir video yayınladı. Yerel kaynaklar da Filistinli kadının naaşının İsrail tarafından ailesine teslim edildiğini aktardı.

 

(Kaynak: İktibasdergisi.com)

Etiketler : #İşgal   #rejimi   #   #Filistinlilerin   #evlerini   #yıkmaya   #devam   #ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN