Galloway: Kudüs kurtarılıncaya kadar Filistin'in yanındayız

Gazze kuşatmasını kırmak için üçüncü konvoyu da yola çıkaran İngiliz parlamenter George Galloway,

22-12-2009


Gazze kuşatmasını kırmak için üçüncü konvoyu da yola çıkaran İngiliz parlamenter George Galloway, Londra’dan yola çıkan ve dün Gazze’ye gitmek üzere Türkiye’den Suriye’ye geçen Filistin’e Özgürlük Konvoyu (Hayat Damaları-3 Konvoyu)’nun Gazze halkıyla dayanışma mesajı taşıdığını ve İngiliz mahkemesinin Siyonist Kadima Partisi Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’yi tutuklamak için mahkeme kararı çıkarmasında yapılan baskıların etkili olduğunu belirterek, bu çabalarla Siyonist işgal devletini Avrupa’da kuşatmayı hedeflediklerini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne bugün (21 Aralık Pazartesi) özel bir demeç veren Galloway şöyle dedi: “Bizler Gazze’ye açılan barbar savaşın yıldönümünde buradayız. Bu savaşta İşgal devleti başka ülkelerle birlikte burada korkunç cinayetler işledi, insanlık suçu işledi. Bizler kuşatma altındaki mazlum Gazze halkına ‘Sonuna kadar; zafere ve Kudüs’ü özgürleştirene kadar sizinle birlikteyiz’ demeye geldik.”

Galloway şöyle dedi: “Avrupa ülkelerinde ve özelde İngiltere’de hükümetler üzerinde müthiş bir baskı var, olumlu neticeler de alıyoruz. Bunun için geçen hafta Livni’nin tutuklanması için çıkan kararı herhalde hatırlatmaya gerek yok. Bizler şu anda işgal devletini Avrupa’da kuşatmaya çalışıyoruz. Bu çabalarımızın Arap dünyasında da yankı bulmasını bekliyoruz. Yaptığımız bu insani girişimin temel amacı bütün dünyanın ‘Viva Palastine’ yolunu izlemesidir.”

Konvoyu özellikle şu günlerde yola koymalarının nedenlerine de değinen Galloway sözlerini şöyle sürdürdü: “Barbar savaşın yıldönümünde dünyanın bir taraftan işgal devletine diğer taraftan da Filistin direnişine gözünü çevirmesini sağlamak istiyoruz. Mısır’ın mesajımızı bu açıdan okumasını umut ediyoruz.”

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Galloway:   #Kudüs   #kurtarılıncaya   #kadar   #Filistin'in   #yanındayız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN