
Çin, 12 yaşındaki çocuğu Kur'an okuyor diye işkence ile katletti
Gizlice dini eğitim alan 12 yaşındaki Doğu Türkistanlı çocuk, polis işkencesinde can verdi.
05-01-2013
Doğu Türkistan'ın Korla şehrinde adı açıklanmayan bir din aliminin evinde Kuran Kerim öğrenmek için bulunan ve Çin polisince gözaltına alınan 12 yaşındaki Mirzahit, polis merkezinde işkence altında can verdi.
Mirzahit, geçtiğimiz hafta pazar günü Çin polisince gözaltına alınmıştı. Ertesi günü Mirzahit'in annesine telefon eden polis, oğlunun intihar ettiğini belirterek, cenazesini almasını istedi.
Polisin, annesine verdiği bilgiye göre, 12 yaşındaki Mirzahit, başını nezarethane duvarlarına vura vura intihar etti. Polis, Mirzahit'in annesinden cesedi teslim aldıktan sonra, ölümü etrafa duyurmadan defnetmesini de istedi. Çin işgal yönetiminin ağır baskı ve tehditleri üzerine Mirzahit, 22 Mayıs günü gizlice toprağa verildi. Defin esnasında da hazır bulunan Çin polisi, mezar başında Kur'an okunmasına dahi izin vermedi.
ABD'den yayın yapan Hür Asya Radyosu, Mirzahit'in aslen, Kuçar şehrinin Şayar ilçesinden olduğunu, babasının ise 11 sene önce Suudi Arabistan'a iltica ettiğini belirtti. Mirzahit'in babasının talebiyle Korla şehrindeki bir din aliminden eğitim aldığını kaydeden radyo, Mirzahit ile birlikte aynı gün bir talebenin ve bunlara ders veren alimin de gözaltına alındığını, onların durumunun ise belli olmadığını kaydetti.
Geçen Mart ayında Korla şehrinin Tovarçı köyünde Uygur direnişçiler ile Çin polisleri arasında çıkan çatışmalarda 4 Uygur genci öldürülmüştü. Bu olaydan sonra işgalci Çin güvenlik güçleri, bölgede baskıları arttırmış ve "din adamlarına darbe vurma" adını verdikleri operasyonlarına hız kazandırmıştı.
(Kaynak: Dünya Bülteni)
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
Makaleler
Hava Durumu