Almanya, İslam'ın yayılışını engellemeye çalışıyor

Müslümanlara gelince “diyalog”u tavsiye eden Avrupa’nın maskesi her gün düşüyor, Almanya İslam'ın hızla yayılmasını engellemeye çalışıyor! Alman Focus dergisinin haberine göre, Almanya’da 11 kişinin birden İslam’a girmesi ve ardından aralarında 3 bayanın bulunduğu 26 kişinin de birlikte İslam’ı seçmesinin ülkenin güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle, “Almanya’da İslam’ın” güvenlik güçlerinin gündemine alındığı belirtiliyor.

30-04-2010


Bütün baskı ve yaptırımlara rağmen bütün dünyada İslam’a olan ilgi giderek büyüyor. Son zamanlarda Almanya’da İslam’a yöneliş, Alman hükümetini tedirgin etti.

Uzun süredir İslam düşmanlığı açığa çıkan ve son olarak da hem Müslümanları hem Hıristiyanları rencide ederek tesettürü yasaklayabilmek ve bundan doğacak nefretleri de “Türk” kimliğinin üzerine yıkabilmek için bir Türk kadını milletvekili yapıp onun üzerinden Siyonist emellerine ulaşmaya çalışan İslam düşmanı, Siyonst destekçisi Merkel, yeni oyunlar peşinde.. Alman Focus dergisinin haberine göre, Almanya’da 11 kişinin birden İslam’a girmesiyle başlayan ve ardından aralarında 3 bayanın bulunduğu 26 kişinin de birlikte İslam’ı seçmesinin ülkenin güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle, “Almanya’da İslam’ın” güvenlik güçlerinin gündemine alındığı belirtiliyor. Bu dergide yayınlanan raporda, Almanya’nın birçok bölgesinde İslam’ın hızla yayıldığı ve camilerin dolduğu belirtilerek, bundan büyük bir tehlike gibi söz edilirken; Güneybatı Almanya'da bir eyalet olan Württemberg’da ve Doğu Almanya’da Hamburg’da yapımı başlatılan cami inşaatlarının ve İslam’a giren Almanların sayısının oldukça fazla olduğu ve bunun da Almanya’nın toplumsal yapısını bozduğu, bazı Alman gurupları tarafından durumun takibe alınarak, kayıtlara geçildiği yazıldı.

Focus dergisinin aktardığı raporda, Güney Almanya’daki Kudüs Mescidi gibi bazı mescitlerin de bombalı saldırıların düzenlenmesinde karargâh olarak kullanıldığı iddiası yer alırken, geçen aylarda terör saldırısı girişiminde bulunma iddiasıyla tutuklanan Alman Müslümanlardan her birine verilen 12 yıl hapis cezası gerekçe gösterilerek, Almanya’da İslam’ın tehdit olduğu iddia edildi. Afganistan’da bulunan Alman askerlerinin Müslüman olan Alman vatandaşları tarafından tespit edilerek öldürülmelerinin sağlandığı ve bu tip radikal İslam’ı seçen Almanların bir güvenlik tehdidi taşıdıkları öne sürülürken, Alman askerlerinin Afganistan’da ne aradıkları ve bu İslam toprağını neden işgal ettiklerine hiç değinilmedi.

Müslümanların sayısı 3.5 milyonu aştı

Almanya İslam Arşivi’nin verilerine göre Alman vatandaşı Müslümanların sayısı artıyor. Gelişmede Türk kökenli göçmenler önemli rol oynuyor. Almanya'nın başkenti Berlin'de 1927 yılında kurulan ve günümüzde merkezi Soest kentinde bulunan Almanya İslam Arşivi’nin Direktörü Salim Abdullah, konuyla ilgili "Tagesspiegel" gazetesine açıklamalarda bulundu. Salim Abdullah, Almanya'da 2006-2007 yıllarında Müslümanların sayısının 200 bin arttığını, bu artışın göçten ve doğum fazlalığından kaynaklandığını söyledi. Merkezin verilerine göre Almanya'da 2007 yılında 63 bin Müslüman çocuk doğdu. Artış sonucunda Almanya’daki Müslümanların 2006 yılında 3 milyon 294 bin olan sayısı 2007 yılında 3 milyon 508 bine çıktı. Alman vatandaşı Müslümanların sayısı da bu gelişmeye paralel olarak artış gösterdi. Alman vatandaşlığına geçen 35 bin kişiyle en büyük grubu Türklerin oluşturduğunu ifade eden Abdullah, doğumlardan ve Alman vatandaşlığına geçişlerden sonra Alman vatandaşı olan Müslümanların sayısının yaklaşık 1 milyon 100 bine yükseldiğini belirtti.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Almanya   #   #İslam'ın   #yayılışını   #engellemeye   #çalışıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN