
"Mescid-i Aksa'nın altında Havra açılmaya çalışılması İslam ümmetine saldırıdır"
Heniyye hükümetine bağlı Evkaf ve Dini İşler Bakanlığı, Mescid-i Aksa’nın altında Yahudi Havrası açılmaya çalışılmasını protesto ederek, bunun İslam ümmetine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.
29-09-2007

İsrail işgal devleti Mescid-i Aksa’yı adım adım yok etme planlarını sürdürüyor.
Heniyye hükümetine bağlı Evkaf ve Dini İşler Bakanlığı, Mescid-i Aksa’nın altında Yahudi Havrası açılmaya çalışılmasını protesto ederek, bunun İslam ümmetine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Mescid-i Aksa’ya yönelik bu saldırı, tüm İslam ümmetine, bütün dini ve insani değerlere yapılmış bir saldırıdır. Bu girişim aynı zamanda Yahudilerin Mescid-i Aksa’nın altında kazı çalışmalarının olmadığı ve Yahudi Havrası yapılmayacağı yönündeki yalan ve saptırmalarının bir kanıtıdır.”
Bakanlık açıklamasında, Kudüs ve Filistin’in diğer bölgelerindeki Müslümanlardan Mescid-i Aksa’da daha fazla namaz kılmalarını ve bu mübarek ayda bu mübarek mescide olan ilgilerini mümkün mertebe artırmalarını istedi.
İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, dünkü nüshasında Kubbetü’s Sahra’dan 97 m. uzaklıkta ve Mescid-i Aksa’nın kapılarından birine yakın bir yerde Yahudi Havrası açılacağını duyurmuştu.
Haberde havranın Ukrayna Yahudileri tarafından finanse edildiği belirtiliyor. (Filistin Enformasyon Merkezi)
TARİHSEL PERSPEKTİFTEN BİR GÜNCEL OKUMA
İsviçre merkezli kuruma göre, Gazze’de 200 bin kişi katledildi
Rejimi çökertemedik, "Venezuela modeli" verelim!
Sözde ateşkes: Gazze’de dün 14 Müslüman katledildi
Lawrence Kudüs'te hem hoca hem haham kılığına girmiş
İktibas ve Cemre Derneği ortaklığında Gazze’de ilk çadırlar kuruldu
Hamas: Siyonist çetenin hapishanelerindeki Filistinli kadınlar darbediliyor, başörtüleri zorla çıkarılıyor
Gazze’de Yağmur Yağarken Vicdanlar Çöktü
Makaleler
Hava Durumu





























































