Zevahiri'den Suriyeli direnişçilere önemli uyarı

El Kaide Lideri Dr. Eymen el Zevahiri, Suriye’de rejim karşıtı mücadeleye destek veren açıklamasında, Suriyelilerin Batı’ya, Arap rejimlerine ve Türkiye’ye bel bağlamamalarını istedi.

13-02-2012


El Kaide Lideri Dr. Eymen el Zevahiri, Suriye’de rejim karşıtı mücadeleye destek veren açıklamasında, Suriyelilerin Batı’ya, Arap rejimlerine ve Türkiye’ye bel bağlamamalarını istedi.

İnternet sitelerine gönderilen sekiz dakikalık video konuşmasında, Türkiye, Irak, Lübnan, Ürdün’deki Müslümanları Esad rejimine karşı mücadele edenlere yardım etmeye çağırdı.

Konuşmasında “yaralı Suriye gün be gün kanıyor, kasap oğlu kasap durmuyor. Fakat Suriye’deki direnen kardeşlerimizi tüm bu acılara rağmen fedakarlık ve kan dökme artıyor ve büyüyor” diyen Zevahiri, Müslümanların Suriye’deki kardeşlerine mümkün olan her yolla, can ile, para ile, fikir ve enformasyon ile yardım etmesi gerektiğini söyledi.

“Suriye’deki kardeşlerimiz Batı’ya ya da Amerika’ya, Arap rejimlerine ve Türkiye’ye bel bağlamamalıdır. Onların size karşı neyi planladıklarını siz daha iyi biliyorsunuz. Ey Suriye halkı, Arap Birliği’ne ve onun ahlaksız rejimlerine bağlanmayın, güvenmeyin” diyen Zevahiri, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eğer özgürlük istiyorsak bu rejimden kurtulmalıyız. Eğer adalet istiyorsak bu rejime karşılık vermeliyiz. Devrim ve öfkenizi sürdürün. Bağımsız ve saygın bir rejimden başka bir şeye razı olmayın.”

Dr. Eymen Zevahiri, Suriye devrimi hakkında yaptığı ilk konuşmasında da, Amerika'nın oyunlarına dikkat çekerek, Suriyeli devrimcilerin öfkelerini Amerika ve İsrail'e yöneltmelerini istemişti.

Dr. Zevahiri "“Amerika ve Obama’ya “bizim güçlü ayaklanmamız Kudüs üzerinde cihad bayrağı zaferle dalgalanıncaya kadar durmayacaktır!” deyin. Amerika Suriye’deki rejimi devirerek onun yerine, sizin devrim ve cihadınızı çarçur edecek Amerikan takipçisi, İsrail’in çıkarlarını kollayan ve ümmete de bazı özgürlükler garanti eden yeni bir rejim kurmanın peşinde” uyarısında bulunmuştu. 

(Kaynak: Vel Fecr)

Etiketler : #Zevahiri'den   #Suriyeli   #direnişçilere   #önemli   #uyarı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN