Yüzbinlerin öldüğü Haiti'de tatil keyfi yapıyorlar

7.0 şiddetindeki depremle yıkılan ve yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği Haiti'de tam bir insanlık ayıbı yaşanıyor. Cesetler sokaklarda çürürken yüz kilometre ötede zengin turistleri taşıyan gemiler demirleyecek liman arıyor.

19-01-2010


Dünyanın içini sızlatan Haiti'den insanlığın içini yakan manzara.

7.0 şiddetindeki depremin yıktığı, yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği dünyanın en fakir ülkesi Haiti'deki tatil bölgeleri ise zengin turistleri ağırlıyor.

Konuyu gündeme taşıyan İngiliz Guardian gazetesi, kapağında kullandığı yan yana koyulmuş iki fotoğraf karesiyle insanlığın bittiği noktaya dikkat çekti.

Karelerden birinde, el arabasına üst üste konularak mezarlığın girişine bırakılmış cesetler var, diğerinde ise Haiti'nin "tatil cenneti" sahillerinden Labadee Beach'e yanaşmış lüks bir yolcu gemisi yer alıyor.

"Haiti'nin mezarlıklarında yer yok, ama turistik yolcu gemileri demirleyecek yer bulabiliyor" yorumunun yapıldığı haberde, depremin vurduğu Haiti'nin "özel plajlara" gemilerin yanaşmaya devam ettiği ve turistlerin denize girdiği ifade ediliyor.

Tatilcilerin jet ski gezintisi yapıp, hamak keyfi yaptığı sahillerin yüz kilometre ötesindeki drama da dikkat çeken Guardian, Haiti'nin başkent ve çevresinde binlerce cesedin sokaklarda çürüdüğünü belirtiyor.

(Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Yüzbinlerin   #öldüğü   #Haiti'de   #tatil   #keyfi   #yapıyorlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN