YÖK, başörtüsünde "artık yokuz" diyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsü konusunda yasak olmadığını ve bu sorun hakkında daha fazla konuşmayacaklarını söyleyerek, çözüm adresi olarak siyasileri işaret etti.

18-10-2010


İslam ve Hayat

YÖK'ün İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği bir yazının gündeme gelmesiyle başlayan başörtüsü yasağı tartışmaları devam ederken, YÖK Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan,"bir gazetecinin "Akademik Lisans Üstü Eğitime Giriş Sınavının kılavuzunda yapılan değişiklikle artık başörtülü adayların sınava alınmasının önünün açıldığını belirterek, bu uygulamanın diğer sınavlarda da yapılıp yapılmayacağı" yönündeki sorusuna, "Başörtüsü ile ilgili artık bundan sonra laf etmeyeceğim. Biliyorsunuz dün Başbakanımız `biz bu işe el attık, iki kişi görevlendirildi grup başkanvekillerinden, artık onlar bu işle uğraşıyorlar` dedi. Gerçekten de siyasetin halletmesi gereken bir mevzu idi. Artık biz bu konuda yokuz. Hiçbir şey söylemeyeceğiz." yanıtını verdi.

Üniversitelerde ise yasak odaklı kutuplaşma derinleşiyor. Üniversiteler arasında yada aynı üniversitenin farklı fakülteleri ve derslikleri arasında uygulamanın farklılıklar gösteriyor olması; bazı üniversite rektörlerinin ise daha şimdiden yasağı uygulamaya devam edeceklerini deklare etmeleri, süreci giderek karmaşık bir hale getiriyor. Siyasilerin, medyatik bir malzemeye dönüştürdüğü sorunla ilgili atılacak somut adımların mahiyeti ise henüz belli değil.

 

Etiketler : #YÖK   #   #başörtüsünde   #artık   #yokuz   #diyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN