Türkiye'deki Suriyelilerin sayısı açıklandı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısının 1 milyon 625 bin kişiye ulaştığı belirtildi.

13-06-2015


Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı personelinin, "hududun bir milletin namusu olduğu" inancıyla görevlerini yerine getirdiğini belirterek, "Erinden en kıdemlisine kadar, büyük özveri ve fedakarlıklarla, çoğu zaman imkanları da zorlayarak, zor arazi şartları ve hava koşullarına rağmen hududun emniyetini sağlamakta ve yaptığı şerefli görevden gurur duymaktadır" açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığının, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) vasıtasıyla yaptığı bilgilendirmede, Türkiye'de gümrük kapıları hariç, kara hudutlarının korunmasının 3497 sayılı Kanun gereği Kara Kuvvetleri Komutanlığının sorumluluğunda olduğu vurgulanarak, bu kapsamda görevli personel sayıları ve yapılan faaliyetlere değinildi. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığınca hudutlarda bulunan 317 karakol ve destek birliklerinde toplam personelin yüzde 15’inin ve envanterdeki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçların yüzde 65’i ile keşif gözetleme vasıtalarının yüzde 25’inin görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, insansız hava araçları ile insanlı keşif uçaklarının yüzde 90'ının, 24 saat esasına göre, yine bu bölgelerde kullanıldığı belirtildi.

Özellikle Suriye hududuna yönelik alınan fiziki güvenlik tedbirlerine de işaret edilerek, bu kapsamda 363 kilometre hendek, 90 kilometre tel engel, 68 kilometre toprak set ve 7 kilometre beton duvar inşa edildiği, 270 kilometre uzunluğunda bölgenin aydınlatılarak, bin 210 kilometre hudut devriye yolunun da yenilendiği kaydedildi. 

SURİYE HUDUDUNDA 48 BİNDEN FAZLA HUDUT GEÇİŞ TEŞEBBÜSÜ YAŞANDI

Suriye'de çatışmaların başladığı 2011 yılından itibaren, bugüne kadar 48 binden fazla hudut geçiş teşebbüsüne müdahale edildiği, 175 bin şahsın yakalandığı, 5,5 milyon litre akaryakıt, 2 milyon karton sigara, 3,5 ton uyuşturucu, 1,5 milyon uyuşturucu hap ve 4 bin silah ve benzeri kaçakçılık malzemelerinin ele geçirildiği sıralanan açıklamada, 2011 yılında yakalanan şahıs ve malzemelerin, 2012 yılında yaklaşık 10 kat arttığı, 2012-2013 yılları arasındaki artış miktarının ise yaklaşık 4 kata eriştiği vurgulandı.

Geçen yıl hudut olay sayısının bir önceki yıla göre 1,5 kat daha artan bir trend göstermesine rağmen, alınan etkin tedbirler sayesinde yakalanan şahıs ve malzeme sayılarının da aynı ölçüde arttığı, bunun alınan tedbirlerin etkin olduğunu açıkça gösterdiği belirtilen açıklamada, "Hudut birliklerinin üstün görev anlayışı ve gayretleri sayesinde, 2015 yılının ilk yarısında son bir yıldaki kadar hudut geçiş teşebbüsü meydana gelmesine rağmen, teşebbüslerin hemen hemen tamamının başarısızlıkla sonuçlandığı tespit edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

TÜRKİYE’YE SIĞINAN SURİYELİ SAYISI 1 MİLYON 625 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 9 personelin hudut olaylarına müdahale esnasında yaralandığı, 65 mağdur, 133 şüpheli/sanık hakkında adli işlem başlatıldığı bildirilen açıklamada, şu bilgilere de yer verildi:

"Bugüne kadar Türkiye’ye sığınan Suriye vatandaşlarının sayısı 1 milyon 625 bin kişiye ulaşmış, bunlardan Ayn El Arab bölgesindeki 205 bin Suriyeli şahsın geçiş işlemleri hudut birlikleri tarafından yapılmıştır. Halen Tel Abyad bölgesindeki çatışmalar nedeniyle Türkiye hududuna Suriyeli vatandaşların gelmesi ve insani yardım kapsamında alım işlemleri devam etmektedir.

Hudut görevi 365 gün/24 saat esasına göre icra edildiğinden ortalama çalışma süresi personel başına 16 saate tekabül etmektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli, 'hududun bir milletin namusu olduğu' inancıyla, erinden en kıdemlisine kadar, büyük özveri ve fedakarlıklarla, çoğu zaman imkanları da zorlayarak, zor arazi şartları ve hava koşullarına rağmen hududun emniyetini sağlamakta ve yaptığı şerefli görevden gurur duymaktadır."

Etiketler : #Türkiye'deki   #Suriyelilerin   #sayısı   #açıklandı    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN