Tunceli'de doğru söyler, Ankara'da şaşar

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim katliamını öven ve bugüne model gösteren Onur Öymen'in istifası talebinden çark etti ve Baykal'a biat etti.

20-11-2009


CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim katliamını öven ve bugüne model gösteren Onur Öymen'in istifası talebinden çark etti ve Baykal'a biat etti. Kılıçdaroğlu, partisinin "yandaş medya ve AK Parti-DTP saldırısı altında olduğunu" söyledi.

16 Kasım'da Tunceli'de Öymen'e "Gereğini yap!" diyen Kılıçdaroğlu, 48 saat sonra Baykal'ın uyarısı üzerine, "O iş artık bitti." ifadesini kullandı. Avrupa'daki Aleviler ise Öymen ve Kılıçdaroğlu'na ateş püskürüyor. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Hüseyin Mat, "Milletvekillerimiz, ataları Seyit Rıza gibi mi tavır alacak? Yoksa seçilme kaygıları mı öne çıkacak? Göreceğiz." dedi.

Oy aldığı kitlenin tepkisi üzerine Onur Öymen'in istifasını isteyen Kılıçdaroğlu, Baykal'ın araya girmesiyle Öymen'e sahip çıkmaya başladı. 2 gün arayla yaptığı birbirine zıt açıklamaların haberleştirilmesine kızan CHP'li Kılıçdaroğlu, bu kez AK Parti, DTP ve medyayı suçlamaya başladı. Kamuoyunun karşısına çıkmak yerine yazılı açıklamayı tercih eden Kılıçdaroğlu, "AKP-DTP işbirliği ve yandaş medya tetikçiliğine karşı tüm CHP'liler uyanık olmalı, tahriklere kapılmamalıdır." ifadelerini kullandı.

TUNCELİ'DE FARKLI, ANKARA'DA FARKLI KONUŞTU

16 Kasım-Tunceli: "Yara kanamıştır. Bu tepkilerin dikkate alınması gerekir. Bu tepkileri dikkate alması gereken de Sayın Onur Öymen'dir. Ve gereğini yapmak zorundadır. Gereğini yaptığı zaman hem CHP'yi hem Parlamento'daki CHP'li milletvekillerini hem de çok sayıda CHP'liyi rahatlatmış olacaktır." 18 Kasım - Ankara: "O iş artık bitti. Bizim misyonumuz partiyi zayıflatmak değil, güçlendirmektir."

(İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #Tunceli'de   #doğru   #söyler   #   #Ankara'da   #şaşar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN