Taliban, Bin Laden'in katillerini cehenneme yolladı

ABD, Afganistan'daki savaş boyunca bir gün içindeki en büyük kaybını yaşadı. Ölen askerler arasında, Usame Bin Ladin'in katledildiği operasyonda görev alan seçkin birliğin mensuplarının da olduğu kaydedildi.

08-08-2011


ABD, Afganistan'daki savaş boyunca bir gün içindeki en büyük kaybını yaşadı. Ölen askerler arasında, Usame Bin Laden'in katledildiği operasyonda görev alan seçkin birliğin mensuplarının da olduğu iddia edildi.

Obama, saldırının Taliban tarafından yapıldığını açıklarken, ABD medyasında bir iddia ortaya atıldı.

31 askerden bazılarının, Usame Bin Laden'in öldürüldüğü operasyonda yer alan seçkin komando birliğinin mensupları olduğu ileri sürüldü.

Taliban'la şiddetli çatışmaların yaşandığı Vardak bölgesinde dün gece NATO’ya ait bir helikopter düştü. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, olayda 31'i ABD, 7'si de Afgan askeri olmak üzere toplam 38 kişinin öldüğünü açıkladı.

Ölümler, Afganistan savaşının başlamasından bu yana Amerikan ordusunun bir günde ve tek bir olayda verdiği en büyük kayba neden olduğu için önemli görülürken, Amerikan medyasında da bir iddia ortaya atıldı.

Ölenler arasında özel komanda birliği 'Navy Seal' mensubu askerlerin olduğu ileri sürüldü; bu birlik, Usame Bin Laden'in katledildiği operasyonda görev almasıyla gündeme gelmişti.

(İslam ve Hayat / Haksöz Haber)

Etiketler : #Taliban   #   #Bin   #Laden'in   #katillerini   #cehenneme   #yolladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN