Suudi alimlerin (!) fetvaları, siyonist rejime can simidi oldu

Siyonist işgal ordusu, Filistinlileri protesto gösterilerinden vazgeçirmek için Suudi Arabistanlı alimlerin (!) fetvalarından alıntılar yaptı. Suudi müftüsü Abdulaziz Al Şeyh de geçen Temmuz’da, İsrail’e karşı savaşmanın caiz olmadığı söylemişti.

04-04-2018


İşgal ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda, Filistinlilerin “Toprak Günü” münasebetiyle düzenlediği “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerini “Kaos Yürüyüşü” olarak niteledi.
 
Adraee, çarşamba günü paylaştığı görüntülü mesajında Suudi alimlerin açıklamalarına atıfta bulunarak Filistinlilere gösteri düzenlememe çağrısında bulundu.
 
‘PROTESTO, MÜSLÜMANLARIN İŞLERİNDEN DEĞİLDİR’
 
Suudi Arabistan Yüksek Alimler Heyeti ile İlmi Araştırmalar ve Fetva Konseyi üyesi Salih bin Fevezan el-Fevezan’ın “Gösteri ve protestolar Müslümanların işlerinden değildir” şeklindeki fetvasından alıntılar yapan Adraee, yine Suudi Arabistan’ın önde gelen alimlerinden Muhammed Bin Salih el-Useymin’in fetvalarına atıfta bulunarak Filistinlileri işgal karşıtı gösterilere katılmamaya çağırdı.
 
Kuran-ı Kerim ayetlerini de sözlerine alet eden Adraee, Hamas’ın Filistinli kadın ve çocukları tehlikeye sürüklediğini öne sürdü.
 
‘İSRAİL’E KARŞI SAVAŞMAK CAİZ DEĞİL’
 
Filistin yönetimi Gazze sınırındaki olaylar için BM’ye başvuruyor
 
Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdulaziz Al Şeyh de daha önce katıldığı bir televizyon programına telefonla bağlanan izleyicinin Temmuz 2017’de Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylarla ilgili sorusuna verdiği cevapta, “İsrail’e karşı savaşmanın caiz olmadığını, Hamas’ın terör örgütü olduğunu ve Hizbullah’a karşı İsrail ordusuyla iş birliği yapılabileceğini” ifade etmişti.
 
İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara da Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Al Şeyh’i bu yöndeki fetvasından dolayı tebrik ederek ülkesine davet etmiş ve yüksek düzeyli bir saygı ile karşılanacağını belirtmişti.
 
Suudi Arabistan’ın Riyad gazetesi de aynı şekilde Ağustos 2017’deki bir sayısında Hamas’ı “terör örgütü” olarak tanımlamış ve gazetenin manşetine taşımıştı.
 
(İslam ve Hayat / İktibas Dergisi)

Etiketler : #Suudi   #alimlerin   #(!)   #fetvaları   #   #siyonist   #rejime   #can   #simidi   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN