Suriyeli doktorlardan acil ilaç ve gıda çağrısı

Esed rejim güçleri Muhasara altında tuttuğu Şam ve Humus bölgesinden acı haberler gelmeye devam ediyor. Muhasara altında tutulan bu bölgeler Esed rejim güçleri tarafından çok sıkı tutulduğundan gıda ve tıbbi malzeme girişi neredeyse hiç olmuyor.

03-10-2013


Medya aktivistlerinin vermiş olduğu bilgilere göre Şam ve Humusbölgesinde yaşayan halk, çatışmalardan ötürü 300 günü aşkın bir süredir kuşatma altında yaşamaya çalışıyor. Muhasara altında tutulan bu bölgeler Esed rejim güçleri tarafından çok sıkı tutulduğundan gıda ve tıbbi malzeme girişi neredeyse hiç olmuyor. Bölgede gıda ve tıbbi malzeme eskikliği yüzünden bir çok çocuğun hayatını kaybettiği ve hastanelerde gıda yetersizliği yüzünden bir çok hastanın ölüme terkedildiği rapor ediliyor.

Doktorlar Acil Çağrıda Bulundu

Esed rejiminin Muhasarayı acilen kırmasını ve yardım kuruluşlarının bu bölgeye gıda ve tıbbi malzeme girişine izin vermesini istiyorlar.Doktorlar, yardım kuruluşları kısa bir süre içinde müdahele etmesse hastanelere gıda yetersizliği yüzünden getirilen insanlar bu seferde ilaç yetersiliği yüzünden can çekişerek hayatını kaybedecektir diye sözlerine ekliyorlar.
Şam Yarmuk Mülteci Kampında yaşayanlar bayat mercimekle yapılmış ekmekleri yiyiyorlar. Rejim mülteci kampına yiyecek malzemesi girişi için 75 gündür müsaade etmiyor. Kentin diğer bölgeleri 300 gündür muhasara altında tutuluyor bu yüzdeb yetersiz beslenmeye dayalı sıkıntılar ve çocuk ölümleri başladı.

(Timeturk)

Etiketler : #Suriyeli   #doktorlardan   #acil   #ilaç   #ve   #gıda   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN