Suriye rejiminden yine varil bombalı katliam

Hama'da üç gündür düzenlenen varil bombalı saldırılarda çok sayıda ev yıkılırken 3'ü çocuk en az 5 kişi katledildi.

04-01-2015


Suriye rejimine ait helikopterlerin, 3 gündür Hama kentine bağlı El-Letamine bölgesine düzenlediği varil bombalı saldırılarda 3'ü çocuk en az 5 kişinin katledildiği, 8 evin yıkıldığı bildirildi. 

Bombardıman sırasında evi yıkılan Ebu Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime ait helikopterlerin 3 gündür Letamine bölgesini varil bombalarıyla vurduğunu, saldırılarda 3'ü çocuk 5 kişinin öldüğünü ve 8 evin yerle bir olduğunu söyledi. Bölgede silahlı muhalif unsurların bulunmadığına dikkati çeken Ebu Ahmed, "Saldırılar doğrudan sivilleri hedef alıyor" dedi.
Babası, amcası ve 5 yaşındaki kardeşini saldırılarda kaybeden Ahmed de olay sırasında bahçede oynayan kardeşinin, vücuduna isabet eden şarapnel parçasıyla hayatını kaybettiğini anlattı.

Saldırılarda evleri yıkılan Suriyeli kadınların ise bombardımandan geriye kalan eşyalarını kurtarmaya çalıştıkları görüldü. 


Bölge halkı, varil bombalı saldırıların, muhalif grupların Letamine'ye komşu ez-Zelakiyyat sınırında çıkan çatışmada rejim askerlerinin öldürülmesine misilleme olarak yapıldığını ifade ediyor. 

Timetürk

Etiketler : #Suriye   #rejiminden   #yine   #varil   #bombalı   #katliam   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN