Suriye rejiminden yeni katliam ve infazlar

Suriye’de rejim güçlerinin dünkü saldırılarında 98 kişinin katledildiği açıklandı. Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) ölenler arasında 10 çocuk ve 7 kadın olduğunu bildirdi. 27 kişinin işkence ile katledildiği ifade ediliyor. Bu arada Sünniler ile Nusayriler arasındaki çatışmaların engellenmesi için kurulan Uzlaşma Komisyonu üyesi 6 kişi, Esad'a bağlı güçler tarafından katledildi.Suriye’de rejim güçlerinin dünkü saldırılarında 98 kişinin katledildiği açıklandı.

16-07-2013


Suriye’de rejim güçlerinin dünkü saldırılarında 98 kişinin katledildiği açıklandı.
 
Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) ölenler arasında 10 çocuk ve 7 kadın olduğunu bildirdi. 27 kişinin işkence ile katledildiği ifade ediliyor.
 
LCC’nin verdiği bilgilere göre İdlib’de 29, Şam kırsalında 27, Halep’te 12, Humus’ta 12, Hama’da 9, Dera’da 5, Deyr ez-Zor’da 2, Kunaytra ve Banyas’ta 1’er kişi katledildi.
 
Şam ve Humus Ağır Ateş Altında
 
Öte yandan Suriye'nin başkenti Şam ile Humus'ta muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgeler rejimin ağır ateşi altında bulunuyorlar.
 
LCC, Esed güçlerinin Şam'ın doğusunda yer alan Kabun bölgesini yerden yere atılan füzelerle vurması sonucunda onlarca evin yıkıldığını veya hasar gördüğünü ve bölgeden yoğun dumanın yükseldiğini belirtti.
 
Kabun'dan kaçmaya çalışan halkın hükümet güçlerince bölgedeki kontrol noktalarında çıkışlarına izin verilmediğini dile getiren LCC, halkın bölgeden çıkmak için araçlarıyla saatlerce kontrol noktalarında beklediğini aktardı.
 
Şam'ın Dariyya bölgesine rejim güçlerinin tank, roket ve havan topuyla saldırıya geçtiğini aktaran LCC, bölgede Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve Esed güçlerinin Kasyon Dağı'ndan bölgeyi top ateşine tuttuğunu ifade etti. Mücahid grupların bölgede ölümüne bir direniş sergiledikleri belirtiliyor.
 
Kentin Duma, Haresta, Yelda ve Kadem bölgelerinin Şam yönetime bağlı güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığına değinen LCC, orduya ait savaş uçaklarının ise Duma ve Cobar bölgelerini bombaladığını duyurdu.
 
LCC ayrıca, güvenlik güçlerinin Humus'ta Halidiye bölgesini Hizbullah milisleriyle beraber ağır silahlarla saldırdığına işaret ederek, bölgeye açılan tank ateşi ile atılan roketler sonucunda çok sayıda evin yıkıldığını ve bazı evlerde yangın çıktığını kaydetti.
 
Rejimin, muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere ağır silahlarla saldırdığına dikkati çeken LCC, bölgedeki halkın yoğun saldırılar ve keskin nişancıların ateşinden dolayı temel gıda malzemelerine ulaşmakta sıkıntı çektiğini açıkladı. 
 
LCC, başta Şam olmak üzere birçok kentte Esed güçleri ile muhalifler arasında çatışmaların yaşandığını ve Esed güçlerinin muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere ağır silahlarla saldırdığını belirtti.
 
Uzlaşma komisyonu üyelerine infaz
 
Sünniler ile Nusayriler arasındaki çatışmaların engellenmesi için kurulan Uzlaşma Komisyonu üyesi 6 kişi, Esad'a bağlı güçler tarafından katledildi.
 
Suriye'nin Humus şehrinde Uzlaşma Komisyonu üyesi 6 kişi öldürüldü. Rejimle muhalifler arasında uzlaşma görüşmelerinin yapılması için arabulucu olan komisyonun 10 üyesi, faaliyet yürütmek üzere Humus şehrine gitmişti.
 
Uzlaşma Komisyonu, burada daha önce aralarında çatışan Sünni Zara kasabası ile Nusayri Kameyra kasabası arasında görüşmeler yapılmasını sağlamaya çalışıyordu. Fakat komisyonun 6 üyesi, rejime bağlı güçler tarfından kurulan pusu sonucu öldürüldü.
 
Suriye'de başkent Şam ile Doğu Akdeniz kıyılarındaki Nusayri yerleşimleri arasında mezhep savaşı çıkabileceği endişesi bulunuyor. Ayrıca Humus şehri diğer şehirlerle bağlantısı kopuk olduğu için Suriye'de en marjinalize olmuş Sünni grubun bulunduğu bölge.
 
(Kaynak: Haksöz Haber / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Suriye   #rejiminden   #yeni   #katliam   #ve   #infazlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN