
Suriye rejiminden Duma'da büyük katliam: 190 ölü
Suriye’de son 16 ayın en kanlı günlerinden biri önceki gün Şam’a 15 km mesafedeki Duma’da yaşandı.
30-06-2012

Şam’a 15 km mesafedeki Duma’da 28 Haziran’da başlayan katliamın bilançosu bir gün sonra netleşti. Muhalifler, 190 kişinin katledildiğini belirtti.
Bu katliam tek günde en fazla kişinin katledildiği saldırılardan biri oldu.
Duma sokaklarında çekilen ve Reuters’in de haberleştirdiği bu videoda kefene sarılmış halde yerde yatan parçalanmış cesetler görünüyor. Bu arada dışarıdan da “Neredesiniz ey Müslümanlar?” ve “Allahu Ekber” nidaları işitiliyor.
Yine dün Duma’da çekilen aşağıdaki videoda şu ifadeler duyuluyor: “Duma, 29 Haziran 2012 sabahı. Bu, Duma halkına karşı işlenmiş bir katliamdır. Allah kurtarıcımız olsun.”
Videoda bir adam, pembe bluzu kana bulanmış bir kızın cansız bedenini taşırken görülüyor. Konuşan kişi ise şöyle devam ediyor: “Bu, Esed ve onun gizli polisinin katliamlarından biri.”
Bu video çocuklar için uygun olmayabilir... (+18)
Haftalardır Esed’in tanları tarafından kuşatılan Duma’da günlerdir kentin üzerine roket yağıyordu. Baas rejimi her zamanki taktiği olan önce şehri dışarıdan bombalayıp sonra da çetelerini halkın üzerine salma yöntemiyle bir katliam daha icra etti.
-
HUSEYIN SASMAZ 30-06-2012 16:34
Suriye'deki Katliamları Görmeyen Yöneticilere ve Alimlere Nida http://youtu.be/GmdbRYx98ro
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
Makaleler
Hava Durumu