Suriye İslam Meclisi kuruldu

Kanaat önderleri, İslam alimleri, etnik grupların temsilcileri ile muhalif grupların dini temsilcilerinden oluşan Suriye İslam Meclisi kuruldu.

15-04-2014


Suriye’de Esad yönetimine karşı mücadele veren birçok grup bir araya gelerek "Suriye İslam Meclisi" adıyla çatı bir kuruluş oluşturdu.

Dağınık durumdaki grupları, alimlerin liderliğinde tek bir çatı altında toplayan Meclisin kuruluşuna ilişkin İstanbul'da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Suriye İslam Meclisi'nin Suriye toplumunun tüm kesimlerini temsil edecek en kapsamlı yapı olduğu savunuldu.

Yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun izlediği toplantıda, Meclis kurucuları ve sözcüleri de tanıtıldı. Suriye İslam Meclisi'nin kuruluş bildirisinin de okunduğu toplantıda, Meclisin, Suriye'nin kanaat önderleri, alimler, yazarlar, sendika liderleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluştuğu vurgulandı.

Meclis başkanlığına Usame Bin Abdülkerim'in getirildiği açıklanırken, Suriye İslam Meclisi'nin Esad rejimi düşünceye kadar zordaki tüm Suriyelilerin yanında olacağı dile getirildi.

Meclisin kuruluş bildirgesinde ayrıca, "Suriye içinde ve dışındaki, güç koşullardaki Suriyelilere en kısa zamanda uluslararası yardımların ulaşması için çalışılacağı" da belirtildi.

(Ajanslar)

Etiketler : #Suriye   #İslam   #Meclisi   #kuruldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN