Suriye'de protestolar gece de sürüyor

Suriyeli muhalifler, gündüzleri düzenledikleri Beşar Esad karşıtı protestolarını geceleri de “gürültü kampanyasıyla” sürdürüyor.

06-01-2012


Suriyeli muhalifler, gündüzleri düzenledikleri Beşar Esad karşıtı protestolarını geceleri de “gürültü kampanyasıyla” sürdürüyor.

Saatler gece yarısını gösterdiğin Humus, Hama, Doula ve Dela gibi şehirlerde, başkent Şam’ın kenar mahallelerinde “gürültü protestoları” düzenleniyor.

Bu gösterilerde saat gece yarısına geldiğinde evlerinde bulunan kadınlar camlara çıkarak, çoğunlukla tencere tava gibi mutfak gereçleriyle gürültü çıkarıyor. Kentlerin sokakları bir anda sessizliğini kaybediyor.

Öte yandan birçok şehirde de geceleri büyük gösteriler düzenleniyor. Muhalifler bu kampanyalarıyla protestolarını 24 saat sürdürmüş oluyor.

Muhaliflerin internete yükledikleri videolarda da gösterilere katılımın geniş olduğu görülüyor. Kadınların evlerden sürdürdüğü gürültü protestolarına erkekler de sokaklara inip özellikle kapalı dükkanların kepenklerine vurup gürültü çıkararak katılıyor.

Ayrıca halen birçok kentte geceleri oturma eylemleri düzenleniyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni) 

Etiketler : #Suriye'de   #protestolar   #gece   #de   #sürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN