
Suriye'de katliamsız gün yok: 36 ölü
Suriye'de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordunun muhaliflere yönelik bugün düzenlediği operasyonlarda 36 kişi öldürüldü.
15-05-2012

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Deyr-i Zor'da 7, Şam, Tartus ve Hama'da 6'şar, İdlib ve Humus'ta 5'er, Der'a'da 1 kişi olmak üzere ikisi çocuk 36 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise Şam'ın merkez mahalleleri Muhacirin ve Rukneddin'de baskınlar düzenlendiğini ve çok sayıda kişinin tutuklandığını açıkladı. SRGC, İdlib'in Han Şeyhun köyüne ve Hama'nın tarihi Madik Kalesi'ne yönelik saldırıların yoğunlaştığını belirtti. Konsey, ülkenin kuzeyindeki Rakka Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde çok sayıda muhalif göstericinin tutuklandığını bildirdi.
Şam Haber Ağı (SNN) da Esed yönetimine bağlı ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmaların Humus'un Rastan beldesinde şiddetlendiğini, şehrin Esed güçleri tarafından havadan ve karadan bombalandığını duyurdu.
(Kaynak: Haksöz Haber)
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
Makaleler
Hava Durumu