Suriye'de Cuma eylemlerinde onlarca ölü

Hemen her cuma olduğu gibi Arap Birliği gözlemcilerinin ülkede geçirdiği ilk haftada da cuma namazından çıkan binlerce kişi, Şam, Hama, Humus, Dera ve İdlib kentlerinde yönetimi protesto eylemleri düzenledi. Yapılan açıklamalarda ölenlerin sayısı 10 ile 32 arasında değişirken, yüzlerce kişinin yaralandığı kaydediliyor.

31-12-2011


Hemen her cuma olduğu gibi Arap Birliği gözlemcilerinin ülkede geçirdiği ilk haftada da cuma namazından çıkan binlerce kişi, Şam, Hama, Humus, Dera ve İdlib kentlerinde yönetimi protesto eylemleri düzenledi.

Muhalif gruplar gösteriler sırasında ateş açılması sonucu ölenler olduğunu bildiriyor. Farklı grupların yaptığı açıklamalarda ölenlerin sayısı 10 ile 32 arasında değişirken, yüzlerce kişinin yaralandığı kaydediliyor.

Muhalif gruplar, halka Esad yönetimine tepkilerini ülkeyi ziyaret eden Arap gözlemcilere net şekilde gösterme çağrısında bulunmuştu.

Eylemler sırasında güvenlik kuvvetleri ile göstericiler arasında çatışmalar çıktı.

Şam'ın Duma semtinde, güvenlik kuvvetlerinin göstericiler üzerine ateş açtıği haber veriliyor.

Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemevi adlı kuruluş, açılan ateş sonucu en az 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kuruluş buradaki gösteriye 70 bin kişinin katıldığını, Arap gözlemcilerin kaldığı düşünülen belediye binasına yürüyen kalabalığa 'çivi bombaları' atıldığını öne sürdü.

Kuruluşa göre Dera ve Humus'ta da 5'er gösterici yaşamlarını yitirdi, onlarca kişi yaralandı.

Humus'tan gelen görüntülerde, binlerce kişilik bir kalabalığın 'devrim ve özgürlük' sloganları attığı görülüyor.

Örgüt Hama ve İdlib'de de eylemler düzenlendiğini ve yaralananlar olduğunu, sadece İdlib'de 74 noktadaki eylemlere en az 250 bin kişinin katıldığını iddia etti.

(Kaynak: BBC)

Etiketler : #Suriye'de   #Cuma   #eylemlerinde   #onlarca   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN