Suriye'de bir günde 28 çocuk katledildi

Suriye’de dün 28 çocuğun katledildiği bildirildi. Yerel Koordinasyon Komiteleri 26.12.2012 Çarşamba günü Suriye genelinde katledilenlerin sayısını 164 olarak verdi.

27-12-2012


Suriye’de dün 28 çocuğun katledildiği bildirildi. Yerel Koordinasyon Komiteleri 26.12.2012 Çarşamba günü Suriye genelinde katledilenlerin sayısını 164 olarak verdi.

Katledilenlerin 28’i çocuk, 15’i kadın… Rakka’nın Kahtaniye semti ile Halep kırsalındaki Harbel’de çok sayıda çocuk katledildi.

Rakka’da 42 kişi, Şam ve kırsalında 32 kişi, Halep’te 30 kişi, İdlip’te 22 kişi, Humus’ta 14 kişi, Hama’da 9 kişi, Lazkiye’de 7 kişi, Dera’da 6 kişi ve Deyr ez-Zor’da 3 kişi katledildi.

İşte Rakka-Kahtaniye'deki katliam sonrasında toplanan çocukların cesetleri:

Halep-Harbel'de enkaz altında kalan çocuklar:

Kimyasal Silah İddiaları Yaygınlaşıyor

Bu arada Esed güçlerinin özellikle Humus ve Hama’da lokal etkili kimyasal silahlar kullandığına ilişkin görüntüler sıklaşmaya başladı.

Sinir gazlarından dolayı hastaneye kaldırılanların sayısı artarken bu silahlardan ötürü hayatını kaybedenlerin sayısı da artıyor.

Esed’in kimyasal silah kullandığı iddialarının İsrail tarafından yalanlanması ise hayli dikkat çekici. yer alıyor. İsrail Başbakan Yardımcısı Moshe Ya’alon, zehirli gaz kullanıldığına dair herhangi bir delilin olmadığını iddia etti.

DİRENİŞ SÜRÜYOR!

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu ve cephelerin direnişi sürüyor.

Dün gece Halep'teki Mınnıh askerî havaalanında 3 helikopter ve 1 tankı yok eden muhalifler bugün de Humus Mennig askerî havaalanında bulunan 3 MIG uçağı vurdukları öğrenildi.

Şam yakınlarındaki Mezze askerî havaalanında uçan bir savaş helikopterini düşüren muhalifler, Hama’nın batısında ve doğusunda da iki uçağı düşürdüler.

AÇLIK ve SOĞUK

Bu arada Suriye’de bastıran kış şartlarının açlık ve ısınma sıkıntısını doruğa çıkardığı bildiriliyor. Çocukların donma noktasında olduğu Suriye’den dün iki çocuğun donarak öldüğü haberi gelmişti.

Halep-Harbel'de yaralı bir çocuk:

Deyr ez-Zor'da bir mahalle:

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'de   #bir   #günde   #28   #çocuk   #katledildi   #   
YORUMLAR
  • Ali derda   27-12-2012 14:44

    Eminimki hepimiz aynı duygulara büründük bu resimleri görünce!.. Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Kelimeler anlamsız ve boğazımda düğümleniyor.. Bari doyasıya ağlayabilsem... Yada, Rahman'nın yüzüne bakabilsem... Bakıpta dua edebilsem... Hangi duanın fayda edeceğini bilsemde o şekilde etsem... Ama korkuyorum dua etmekten!. Ya yüzüme fırlatsa, "Yapacak başka bi şey bulamadınmı" dese... "Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: 'Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize katından bir yardım eden yolla' diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz?" Bu ayeti okuyor biliyordun...Senden istediğim sadece duamıydı? dese!.. Nasıl cevap vereceğimi bilmediğimden, korkuyorum dua etmektende...Başımı kaldırmaktanda. Özgüvenimi, benliğimi kaybettiğim noktadır, tamda burası... Kendimden, İrandan, diğer arap ülkelerinden, Türkiyeden kin ve hınçla dolu bir nefret büyüttüğüm,.. noktadır tamsa burası... Ama bilsemki çarşı merkezinde bir yerlerde bedenimi parçalayacaklar, parçalayacaklarda, ordaki çocuk ve mazlum halk kurtulacak!.. İşte o zaman Rabbimin yüzüne bakmadan, yüzümü kamufle edip de giderim o kıyam getirecek meydana... Parçalanmadan önce bir söz çıkıverir belki ağzımdanda.. yada kararmış yüreğimden... Belki o zaman, bakabilme şerefini elde etmiş olurdum O Rabbin yüzüne.. : Ey Rahman ve Rahim olan Allah'ım, Cabbar ve Kahhar olanda sensin. Güç ve kuvvet sahibide sadece sensin... O çocukların kurtuluşu benim bedenimin yok oluşunda saklıysa... Yalvarırım sana.. Yok et beni... Al canımı... çek beni bedenimle, bu yerin üstünden... Yeterki sen yüzünü çevirme benden, benim sana bakabilme irademi yok etme... Ve kurtar, zavallı fukaraları, günahsız bebek ve çocukları...Ve savaşmayı bilmeyen, arzulamayan mazlum kadın ve erkekleri.. AMİN

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN