Suriye'de Baas vahşeti gittikçe artıyor

Suriye'de Yerel Koordinasyon Komitesi, ükede 10’nu çocuk ve 93’ü Humus’tan olmak üzere toplam 120 kişinin öldüğünü duyurdu.

09-02-2012


Suriye ordusunun özellikle Humus’ta sürdürdüğü saldırılar sonucu bugün ölenlerin sayısının 105’e yükseldiği bildirildi. Yerel Koordinasyon Komitesi, bugün Suriye’de 10’nu çocuk ve 93’ü Humus’tan olmak üzere toplam 120 kişinin öldüğünü duyurdu.
 
Suriyeli muhalif yapılanmalardan Suriye Genel Devrim Konseyi, ülke genelinde düzenlenen askeri operasyonlarda ölenlerin sayısının 120'yi geçtiğini bildirdi.
 
Konsey, başta ülkenin orta kesimlerinde yer alan Humus olmak üzere birçok ilde düzenlenen operasyonlarda 120'yi aşkın kişinin öldüğünü ve sadece Humus ilinde 107 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Konsey, Humus, İdlib, Dera ve Deyr Ez Zor illerinde Suriye ordusunun operasyonlarının devam ettiğini kaydetti.
 
Öte yandan, Suriye devlet televizyonu ise ordu ve güvenlik güçlerinin başta Humus ili olmak üzere operasyonlarının devam ettiğini ve daha önce ordudan ayrılmış olan teğmen rütbesindeki Abdülrezzak Tlas'ın yanındaki grupla Humus'un Bab Amro kentinde öldürüldüğünü duyurdu.
Humus’un en çok saldırıya uğrayan Bab Amr semtinde çekilen görüntüler de saldırının şiddetinin gözler önüne seriyor. Suriye ordusu özellikle rastgele ateş açtığı Sünni Bab Amr semtinde en çok zararı aileler, kadınlar ve çocuklar görüyor.
 
Muhaliflerin bugün internete yüklediği birçok videoda ölenler ve yaralananlar arasında kadın ve çocukların olduğu dikkat çekiyor.
 
(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Suriye'de   #Baas   #vahşeti   #gittikçe   #artıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN