Sultanahmet'e "Ordumuza Şükran Borçluyuz" mahyası!

İstanbul Vakıflar Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde hazırlandığı öğrenilen mahyalar, önceki gün Sultanahmet, Eyüp ve Süleymaniye gibi selatin camilere asıldı. Sultanahmet Camii'nde 'Ordumuza Şükran Borçluyuz' cümlesi kullanılmış.

07-10-2009


 İslam ve Hayat

"İstanbul'un kurtuluşu" yıldönümü gerekçesiyle tarihî camilere asılan mahyalarda, ideolojik kavramların kullanılması tepkiyle karşılandı.

Zaman gazetesinde bugün yer alan habere göre, İstanbul Vakıflar Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde hazırlandığı öğrenilen mahyalar, önceki gün Sultanahmet, Eyüp ve Süleymaniye gibi selatin camilere asılmıştı.

Dün Haksöz Haber sitesinin Süleymaniye'ye asılan "Ne mutlu Türküm diyene" mahyasını gündeme taşımasından sonra, Zaman'da bugün yer alan habere göre, Sultanahmet Camii'nde ise 'Ordumuza Şükran Borçluyuz' cümlesi kullanılırken, Eyüp'e asılan mahyada da 'Önce Vatan' ibaresi dikkat çekiyor. Mahyalar, tek parti döneminde de (1923-1946),  "Atatürk", "Müslümanlar Cumhuriyetperverdir", "Var ol İnönü" gibi resmî mesajlar vermek için kullanılmıştı.

Etiketler : #Sultanahmet'e   #Ordumuza   #Şükran   #Borçluyuz   #mahyası!   
YORUMLAR
  • selim dilmen   07-10-2009 17:13

    önce vatan, çok tehlikeli bence. herseyin önüne vatan sevgisini sonra cami yani din sevgisini geçirmeye çalısıyorlar

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN