STK’lar Amerikan terörünü lanetledi

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları bir açıklama yaparak, Amerika’nın El-Kaide lideri Üsame bin Ladin’e gerçekleştirdiği yargısız infazı lanetledi.

05-05-2011


Amerika’nın El-Kaide lideri Üsame bin Ladin’e gerçekleştirdiği yargısız infazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) lanetledi. Anadolu Platformu, Araştırma ve Kültür Vakfı (AKV), Fatih Akıncıları Derneği, Hikmet Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Medeniyet Derneği ve Özgür-Der’den oluşan STK’lar, Fatih’teki Reşadiye Otel’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısı Anadolu Platformu Başkanı Ahmet Çamur’un okuduğu ortak bildiriyle başladı.

ABD’NİN KAN DÖKÜCÜLÜĞÜNE VE HUKUK TANINMAZLIĞINA ŞAHİTLİK EDİYORUZ

ABD’nin Üsame bin Ladin operasyonunun, uluslararası hukukun katli, İslâm dünyasının aşağılanması olduğunu söyleyen Çamur, Amerikan terörünü lanetlediklerini belirtti. Yeryüzünün gördüğü doğal olmayan en büyük felaketler listesinin başında yer alan Amerikan emperyalizminin yeni bir vahşeti ile yüz yüze olduklarını kaydeden Ahmet Çamur; “Tüm dünya, terörizmle mücadele kılıfı altında yeryüzünü kana ve şiddete boğan, Afganistan ve Irak’ı işgal eden, Guantanamo keyfiliğine imza atan ABD’nin kan dökücülüğüne ve hukuk tanınmazlığına bu kez de Usame Bin Ladin’e yönelik saldırı vesilesiyle şahitlik ediyor” dedi.

DİRENİŞÇİLERİN CESETLERİNDEN DAHİ KORKUYORLAR

Amerika’nın gerçekleştirdikleri operasyonu, hukuk tanımazlık, canilik ve gözü dönmüşlük olarak değerlendiren Çamur, Ladin’in cesedini “denize gömdük” açıklamasının Amerika’nın direnişçilerin cesetlerinden dahi korktuklarını gösterdiğini söyledi. Çamur sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsani erdemlerini yitirmemiş herkes bu vahşete ve Amerikan emperyalizminin giderek daha bir dizginsizleşen, azgınlaşan saldırılarına tavır almalıdır. ABD’nin devasa bir emperyal güç olarak yeryüzü genelinde icra ettiği terörist faaliyetlerinin görmezden gelinip, işgalcilerin İslam topraklarında meydana getirdiği dehşete karşı direnen, tepki gösteren unsurların teröristlikle itham edilmesi tutarsızlıktır, sorumsuzluktur!”
Orta bildirinin okunmasının ardından STK temsilcileri konuşmalar yaptılar.

ATALAY: ÖLÜNÜN BİLE HAKKI VARDIR

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Amerika’nın Üsame bin Ladin operasyonunda hukuku katlettiğini söyledi. Sivil bir insanın ele geçirildikten sonra katledilmesine tepki gösteren Atalay, ölünün bile hakkı olduğunu belirterek, Amerika’nın Ladin’i denize atmasını eleştirdi.

Fatih Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin; “Sivil, silahsız kadın ve çocukları öldürme faaliyete terörizmse Amerika ve İsrail dünyanın en büyük teröristidir” dedi. Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, Amerika’nın dünyada zulüm üreten bir bataklık olduğunu kaydetti. AKV Başkanı Şemsettin Özdemir de, Amerika’nın ikiyüzlü, yüz kızartıcı katil anlayışına dikkat çekilmesi gerektiğini belirterek, Amerika’nın geçmişte Kızıl derileri katlettiğini ve yaptıkları bu zulümleri hala devam ettirdiklerini ifade etti.

Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Şekerci ise İslâm dünyasında gerçekleşen işkence, tecavüz ve gözyaşının sorumlusunun Amerika olduğunu söyledi. Şekerci Ladin’e yapılan aşağılamanın bütün İslâm dünyasına yapıldığını kaydetti.

(Kaynak: Timetürk)

Etiketler : #STK’lar   #Amerikan   #terörünü   #lanetledi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN