SMDK: Esed rejimi yargılanmalı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Tutuklu ve Kayıplar Kurulu Sorumlusu Avukat Yasir Ferhan, Esed rejiminin başı Beşşar Esed’den hesap sorulması gerektiğini vurguladı.

21-04-2019


Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Tutuklu ve Kayıplar Kurulu Sorumlusu Avukat Yasir Ferhan, 14-15 Nisan’da, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen hesap vermekten kaçmakla mücadele için ulusal, bölgesel ve uluslararası mekanizmalar kongresine katıldı. Ferhan, kongrede yaptığı konuşmada, Esed rejiminin başı Beşşar Esed’den hesap sorulması gerektiğini vurguladı.
 
El-Ferhan, Katar İnsan Hakları Komitesi’nin resmi davetlisi olarak katıldığı kongrede yaptığı konuşmada, suçluların hesap vermekten kaçmaya devam etmesinin dünyada yeni şiddetler üreteceğini söyledi.
 
Yasir el-Ferhan, konuşmasında, kongreye katılan Suriye heyetinin, SMDK’nın Katar Büyükelçisi Nizar el-Hiraki’nin de katılımıyla Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri ve uluslararası hukukçular ile Suriye’de yaşananları görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirdiğini ve toplantıda katılımcılara Esed rejiminin Suriye’deki insan hakları ihlalleri hakkında bilgi verdiğini kaydetti.
 
Suriye heyetinin uluslararası toplum ve insan hakları komitelerinden Esed rejiminin Suriyelilere karşı hergün işlediği vahşi insanlık suçlarına karşı bir an önce harekete geçmesini istediğine değinen el-Ferhan, konuşmasında Esed rejiminin Suriye’deki barışçıl göstericilere karşı işlediği suçlara dair örnekler de verdi.
 
Doha’da düzenenlenen kongreye Katar İnsan Hakları Komitesi ve Katarlı üst düzey diplomatların yanı sıra, Avrupa Birliği (AB), BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve uluslararası insan hakları komitelerinden heyetler katıldı.
 
Kongreye katılan el-Ferhan başkanlığındaki Suriye heyeti, kongrenin sonuç faaliyetlerinde, uluslararası toplumdan, Suriyelilere karşı en vahşi insan hakları ihlalleri işleyen Esed rejiminden hesap sorma çağrısı yaptı. 

Etiketler : #SMDK:   #Esed   #rejimi   #yargılanmalı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN