Siyonist İsrail'in 60 yıldır unutulmayan vahşeti: Kafr Kasım katliamı

Siyonist İsrail güçlerince 49 Filistinli sivilin vahşice katledildiği Kafr Kasım Katliamının üzerinden bugün tam 60 yıl geçti.

29-10-2016


Kafr Kasım katliamı, 29 Ekim 1956’da 1949 Ateşkes anlaşmaları neticesinde Ürdün ve İsrail arasında  çekilen Yeşil Hat sınır çizgisinde yer alan, Şehitler Şehri olarak anılan Kafr Kasım şehrinde meydana geldi.
 
Tarihte bugün, 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında Siyonist İsrail işgal güçleri tarafından, aralarında kadınların, yaşları 8-17 aralarında olan 23 çocuğun ve henüz doğmamış annesinin karnındaki ceninle beraber savunmasız 49 Filistinli sivil vahşice katledildi.
 
O gün İsrail işgal güçleri, bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı kararını ilan etme kararı almıştı. Karar yetkililerle görüşüldükten sonra yazılı olarak 14.30 da dağıtılmaya başlandı. Yazıda ''Sokağa çıkmak, Bu akşam 17.00 itibarıyla yarın sabah 06.00 kadar
yasaklanmıştır. Karara uyulmadığı takdirde gereken yapılacaktır'' deniliyordu. Fakat şehir dışında bütün olup bitenlerden habersiz çalışan işçiler vardı. Karardan habersizdiler. Saat 17.00' da paydos edip  evlerine, dönmeye başladılar. Şehir Merkezine yaklaştıklarında karşılarında işgal güçlerini gördüklerinde yolunda olmayan ters bir şeyler olduğunu farkettiler ama çok geç olmuştu. Nerden geldikleri ve nereye gittikleri sorulmadan suçsuz bir şekilde savunmasızca Yahudi askerler tarafından katledildiler.
 

 

 

 

 

Kaynak: milligazete.com.tr

Etiketler : #Siyonist   #İsrail'in   #60   #yıldır   #unutulmayan   #vahşeti:   #Kafr   #Kasım   #katliamı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN