Siyonist işgal takımını protestoya dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Nadi Türkaslan; siyonist işgal takımının gelişini protesto eden 19 kişi hakkında soruşturma başlattı.

06-03-2012


 

Siyonist işgal rejiminin Mavi Marmara gemisine kanlı baskın yapıp 9 Müslümanı şehid etmesinden sadece 2 ay sonra Avrupa Voleybol Ligi Finalleri için Ankara'ya gelen siyonist voleybol takımını protesto için Mavi Marmara yolcuları; gazileri, basın mensupları ve çeşitli kuruluş temsilcilerinden oluşan 19 kişi, 24 Temmuz 2010 tarihinde protesto etti.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Nadi Türkaslan; siyonist işgal takımının gelişini protesto eden 19 kişi hakkında soruşturma başlattı.
 
5 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ!
 
Soruşturma çerçevesinde evleri ve işyerlerinden alınan protestocuların, karakollarda ifadelerine başvurulması üzerine Savcı Nadi Türkaslan, 2911 kanunun 32/1. maddesindeki “izinsiz gösteri yürüyüşüne katılmak” suçu sebebiyle, 1.5 yıldan 5 yıla kadar hapis talebini içeren iddianame hazırladı.
 
20 MART'TA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR
 
Savcı Nadi Türkaslan'ın hazırladığı iddianame; Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İHH Ankara Koordinatörü Hanefi Sinan, HEDADER Konya Yönetim Kurulu Üyesi Musa Yılmaz, AYDER (Konya) Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, ÇIDAM (Konya) Başkanı Adem Ceylan, Özgür-Der Ankara Temsilcisi Abdurrahman Çeliker, Radyo Denge (Ankara) Genel Yayın Yönetmeni Hayati İsaoğlu, Mavi Marmara yaralılarından Yazar Hamza Er ve Gazeteci Adem Yerlikaya'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi, Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 20 Mart 2012 tarihinde hakim karşısına çıkacak.
 
‘BU ZORLAMA BİR DAVADIR'
 
Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, söz konusu dava ile ilgili adı geçen kişilerin olay gününde polislerle bir sıkıntı yaşamadığını söyledi. Maçın olduğu gün ortaya konulan protesto gösterisinde herhangi bir gözaltı olayının yaşanmadığını hatırlatan Başkan Yılmaz, “Bu dava zorlama bir davadır. Bu tür davalarla Türk mahkemelerinin meşgul edilmesi doğru değildir” dedi.
 
(Haber: Hüseyin Kulaoğlu / Yeni Akit)

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #takımını   #protestoya   #dava   #açıldı   
YORUMLAR
  • yinan   07-03-2012 10:23

    türk mahkemelerinin meşgul olması gerçekten üzücü direk idam gerekli dimi ? bir ip bir sandalye yeter. bırakalım bu düşmanlarla ara yolu bulmayı bırakalım pazarlığı. bırakalım incitmeden konuşmaları ne şiş yansın ne kebap mantığını ey abiler ey büyükler.müslümanları buldukları yerde boğmaya çalışan bu zihniyetleri.rabbimin kuracağı mahkemede zelil olanlar bellidir inşaallah. rabbim bizleri onlardan etmesin susanlardan da etmesin o mahkemede sen niye suskun kaldın diye sorulursa halimiz ne olu acaba.

  • nuri   06-03-2012 20:54

    Zulme zulüm demek için izin alacaktınız, Aklınızdan zorunuz mu var, eyy tc hükmünden habersiz mazlumlar. Kolaymı yahudinin şehit ettiği müslümanın safında yer almak. Zulme ortak olmak dururken, zulmedilmeyi niye seçiyorsunuz.Otursanıza evlerinizde, göstermeseydiniz ya zulmün suçunu bizlere. Zaten bir avuç şeysiniz, ne edeceksiniz ki, siz söyleseniz de kime işittireceksiniz ki?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN