Siyonist çete yine Gazze'ye saldırdı, 5 Filitinliyi katletti

Siyonist işgal çetesinin Gazze'nin doğusunda bir ytaziye evine düzenlediği bombardımanda 5 Filistinli katledilirken, 35 kişi de yaralandı.

11-11-2012


Siyonist işgal çetesi savaş uçakları ve helikopterlerinin Gazze ve işgal sınırlarına yakın Filistin kentlerini bombaladığı bildirildi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un doğu sınırındaki askeri kulelerden işgal yakın Filistinlilerin evlerine ağır makineli tüfeklerle ateş açıldı. Siyonist işgal çetesi uçaklarının Refah kentinin doğu sınırındaki Filistin köylerini bombalaması sonucu ise Filistinlilerin evleri ve tarım arazileri zarar gördü.

Siyonist işgal çetesinin Gazze'nin doğusuna düzenlediği bombardımanda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin doğusundaki eş-Şucaiyye Mahallesi ile Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda 4 Filistinlinin öldüğünü, 2 kadın ve bir çocuğun da aralarında bulunduğu 30 kişinin yaralandığını söyledi.Gazze'deki eş-Şifa hastanesi hasta kabul bölümü müdürü Dr. Eymen es-Sahbani ise, hastaneye ulaştırılan bazı yaralıların uzuvlarını kaybettiklerini belirterek, siyonist saldırısını ''acımasız ve çirkin'' olarak nitelendirdi.

Filistinli güvenlik kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Filistinli silahlı kişilerce Gazze'nin doğu sınırındaki bir İsrail askeri aracının hedef alınması üzerine gerçekleşti. İsrail basını Filistinli silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda 4 İsrail askerinin yaralandığını açıklamıştı. Şu ana kadar Filistinli gruplardan bu olayın sorumluluğunu üstlenen olmadı.Olay sonrası İsrail Savunma Kuvvetlerinin Gazze'de bazı yerleri misilleme olarak vurduğu belirtildi. Açıklamanın devamında İsrail Savunma Kuvvetleri'nin, İsrailli sivillere ve İsrail devletine yönelik hiçbir saldırıya tolerans göstermeyeceği belirtilerek, Gazze'den yapılan tüm saldırıların tek sorumlusunun Hamas olduğuna vurgu yapıldı.

AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Refah kentinin doğu sınırındaki köylere İsrail'e ait Apache helikopterlerinden makineli tüfeklerle yoğun ateş açıldı, saldırı sebebiyle Filistinlilerin evlerinin ağır hasar gördüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin güneyinde düzenlediği helikopter destekli saldırılarda ölen veya yaralanan olmadığını belirterek, Filistinlilerden dikkatli olmalarını ve İsrail ordusunun bombaladığı bölgelerden uzaklaşmalarını istedi. İsrail'in Gazze'nin doğusundaki eş-Şucaiyye Mahallesi ve Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda 4 Filistinli hayatını kaybetmiş, 30'u da yaralanmıştı.


Öte yandan Hamas, yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'deki sivilleri öldürmesine sessiz kalmayacağını açıkladı.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum düzenlediği basın toplantısında "İsrail Gazze'de gerginliği tırmandırıyor ve Filistinlileri öldürüyor, bu sessiz kalabileceğimiz bir durum değildir" dedi.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Siyonist   #çete   #yine   #Gazze'ye   #saldırdı   #   #5   #Filitinliyi   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN