
Rusya'nın Halep'te yerleşim yerine saldırısında 5 mazlum katledildi
Suriye'de Rusya ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te direnişçilerin kontrolündeki Kellese Mahallesi'nde yerleşim yerine düzenlediği saldırıda 5 mazlumun katledildiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.
18-01-2016

AA muhabirinin Halep'te sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rusya uçakları, Halep'te direnişçilerin denetimindeki Kellese mahallesinde yerleşim yerine saldırdı.
Olayda 5 sivil yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı. Bölgede büyük hasar meydana geldiği ifade edilirken, sivil savunma ekiplerinin de enkaz altında arama kurtarma çalışması başlattığı dile getirildi.
Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını söylemişti ancak Rusya uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te direnişçilere ait karargâh ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.
Bu sarada, direnişçi Sultan Murat ile Mutasim Tugayı’na bağlı birliklerin Halep'in kuzeyindeki Azez ile Carablus ilçesi arasındaki Yanyaban köyünü IŞİD'den aldığı bildirildi.
(AA)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
"İsrail" ilhak sürecini sürdürüyor ve bunu durdurmanın bir yolu var
Hamas: Kriz sona erdirilip yardımlar ulaştırılırsa müzakerelere katılmaya hazırız
Gazze Sağlık Bakanlığı: Yardımlar göstermelik, açlık büyüyor
Hanzala gemisine korsan siyonazi baskını
Siyonazi çetesi Gazze'de 85 Filistinliyi daha katletti
The Guardian: Gazze’ye atılan bombaları Amerikan Boeing firması üretiyor, Avrupalı şirketler de parça tedarikçisi
Ümmetleşme mi, Uluslaşma ve Aparatlaşma mı?
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Makaleler
Hava Durumu