
Rusya'nın Halep'te yerleşim yerine saldırısında 5 mazlum katledildi
Suriye'de Rusya ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te direnişçilerin kontrolündeki Kellese Mahallesi'nde yerleşim yerine düzenlediği saldırıda 5 mazlumun katledildiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.
18-01-2016

AA muhabirinin Halep'te sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rusya uçakları, Halep'te direnişçilerin denetimindeki Kellese mahallesinde yerleşim yerine saldırdı.
Olayda 5 sivil yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı. Bölgede büyük hasar meydana geldiği ifade edilirken, sivil savunma ekiplerinin de enkaz altında arama kurtarma çalışması başlattığı dile getirildi.
Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını söylemişti ancak Rusya uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te direnişçilere ait karargâh ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.
Bu sarada, direnişçi Sultan Murat ile Mutasim Tugayı’na bağlı birliklerin Halep'in kuzeyindeki Azez ile Carablus ilçesi arasındaki Yanyaban köyünü IŞİD'den aldığı bildirildi.
(AA)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Avrupa Parlamentosu, siyonazi çetesini "soykırımcı" olarak nitelemeye hazırlanıyor
Hamas’tan, siyonazi rejiminin çetesine darbe
ABD’den dünya ülkelerine: İsrail’e karşı adım atmayın
Büyük şeytan ABD Gazze'de ateşkes tasarısını bir kez daha veto etti
Şam’da ABD bayrağı göndere çekildi
86 gün boyunca açlık çeken insanları aşağılamak
Gazze'de her gün her saat Kerbela
Nekbe’nin 77. yıl dönümünde
Makaleler
Hava Durumu