Rus devlet terörü, Konsolosluk önünde protesto edildi

Geçtiğimiz hafta, İstanbul Zeytinburnu’nda sokak ortasında bir suikast sonucu katledilen üç Çeçen gazinin katillerinin bulunması çağrısıyla, Rusya İstanbul Konsolosluğu önünde bir protesto düzenlendi.

25-09-2011


Geçtiğimiz hafta, İstanbul Zeytinburnu’nda sokak ortasında  bir suikast sonucu katledilen üç Çeçen gazinin katillerinin bulunması çağrısıyla, Rusya İstanbul Konsolosluğu önünde bir protesto düzenlendi.

İMKAN-DER, ÖZGÜR-DER ve Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatıyla çeşitli kitle örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen eylem, Galatasaray Lisesi önünden Rusya Konsolosluğuna doğru yapılan yürüyüşle başladı.

Sık sık tekbir getirildiği ve “Katiller Bulunsun, Hesap Sorulsun”, “Katil Rusya, Çeçenya'dan Defol!”, “Katillerden Hesap Sorulacak!”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!”, “Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!”, “Kafkasya'ya Selam, Cihada Devam”, “Ne ABD Ne Rusya Tam Bağımsız Kafkasya”, “Şehitlerin Kanı Zalimleri Boğacak!”, "Müslüman Zulme Boyun Eğmez!" şeklindeki sloganların atıldığı eylem, konsolosluk önündeki basın açıklaması ile devam etti.

Eylemin sunumunu yapan Murat Ayar, toplanma sebeplerinin Rusya’nın Türkiye’ye kadar uzanan cinayetlerini kınamak ve Türkiye Hükümeti’ne katillerin yargı önüne çıkartılması çağrısında bulunmak olduğunu ifade etti.

cecen-suikast-rusya-protesto_imkander_murat-ozer.jpg

Özer: Rusya İfşa Olmuştur

Eylemde ilk olarak söz alan İMKAN-DER Genel Başkanı Murat ÖZER, cinayetlerin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Türkiye Hükümetinden, İçişleri Bakanlığından ya da Emniyet Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamış olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İşlenen cinayetlerin Rus istihbaratının işi olduğunun açık bir şekilde ortaya konduğunu ifade eden Özer, “Türkiye Hükümetinin, işlenen bu cinayetlerin arkasında olduğu artık kendi basını tarafından dahi kabul edilen Rus Hükümetine gereken cevabı vermelidir” dedi. Murat Özer, “İstanbul’un orta yerinde gerçekleşen ve tetikçilerin hangi otelde konakladığı, kiralık araba ya da arabaların nereden temin edildiğinin dahi medya tarafından ortaya çıkartıldığı böylesi bir cinayetin kamera görüntüleri, neden hala medya ile paylaşılmamıştır?” diyerek Türkiye Hükümetine seslendi: “Türkiye Hükümeti, kendi topraklarında işlenen bu cinayetin peşine düşmeli ve faillerinden hesap sormalıdır. Çeçen gaziler; Berg-Khazh Musaev, Rustam Altemirov ve Zavrbek Amriev’in katilleri, azmettiricileri ve bu katliamın arkasındaki siyasi irade yargı önüne çıkartılıncaya kadar, her platformda bu konuyu gündemleştireceğiz.”

cecen-suikast-rusya-protesto_11.jpg

“Cinayetler Aydınlatılsın, Türkiye Hükümeti Hesap Sorsun”

Özer’den sonra söz alan ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Türkiye’de işlenen cinayetlerden konusunda Türkiye Hükümetinin suskunluğuna değindi. Kaya, cinayetlerin üzerine gidilmemesi durumunda, işgalcilerin bu vaziyetten cesaret alacaklarını ve cinayetlerine devam edeceklerini söyledi. Rıdvan Kaya, Türkiyeli Müslümanların ırk, toprak, vatan ideali değil, sırf Allah rızası için savaşanların destekçisi olduğunu vurgulayarak; "Yeryüzünde Allah’ın dininin hakimiyeti için mücadele eden tüm mücahidleri selamlıyoruz” dedi.

cecen-suikast-rusya-protesto_selman-esmerer.jpg

Eylemde bir konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer de Türkiye Hükümetine seslendiği konuşmasında, yetkilileri göreve davet etti. Esmerer, Kafkasya’nın Türkiye’den ayrı düşünülemeyeceğini vurguladığı konuşmasında: “Burası İstanbul, sadece Türkiye’nin değil, tüm İslam aleminin kalbi. Bu cinayetlerin burada gerçekleşmesi bizi tarifi mümkün olmayan bir acıya sevk etmiştir. Bu katillerin bulunup, yargı önüne çıkartılması bu hükümetin boynunun borcudur. Bizler, bağımsız bir kafkasya kurmak için mücadele eden kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Bizi Öldürerek Bitiremezsiniz!

Eylemde son olarak, Türkiye’deki muhacir aileler adına Rusça yazılmış bir bildiri, Kafkasyalı bir kadın tarafından okundu. Rusya’ya seslenen kadın, “Bizi öldürerek bitiremezsiniz” şeklinde konuştu. Duygulu anların yaşandığı eylem Rusça, Çeçence ve Türkçe sloganların atılmasıyla bitti.

cecen-suikast-rusya-protesto_09.jpg

cecen-suikast-rusya-protesto_01.jpg

cecen-suikast-rusya-protesto_02.jpg

cecen-suikast-rusya-protesto_03.jpg

cecen-suikast-rusya-protesto_04.jpg

cecen-suikast-rusya-protesto_05.jpg

cecen-suikast-rusya-protesto_07.jpg

cecen-suikast-rusya-protesto_10.jpg

cecen-suikast-rusya-protesto_12.jpg

cecen-suikast-rusya-protesto_13.jpg

(Fotoğraflar: Muharrem Baykul / Haksöz-Haber ve İmkander.org))( 

Etiketler : #Rus   #devlet   #terörü   #   #Konsolosluk   #önünde   #protesto   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN