Roboski katliamının üzerinden iki ay geçti: Failler nerede?

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, ikinci ayına giren Roboski katliamının faillerini sordu.

29-02-2012


Özgür-Der Diyarbakır Şubesi başkanı Serdar Bülent Yılmaz tarafından yazılı olarak yapılan basın açıklamasında, TSK'ya ait savaş uçakları tarafından bomba yağdırılması sonucu 17'si çocuk 34 sivilin hayatını kaybettiği olayla ilgili faillerin ortaya çıkarılması bir yana iki aylık süreç içerisinde akla ziyan gelişmelerin yaşandığına dikkat çekildi.

Faillerin ortaya çıkarılmamasının yeni katliamların habercisi olabileceğinin vurgulandığı açıklamada, "Çünkü Roboski katliamı, Kürt sorununda bir milata dönüştü. Roboski'de yaşananların sıradan şeyler olmadığı; halkların kardeşliğinin, adaletin, çözüm arayışlarının, barışın, umudun hedef alındığı gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Hal böyleyken, hükümetin bir boyutuyla iradesini de hedef alan bu saldırıya karşı devleti koruma refleksiyle hareket etmesi ve faillerin ortaya çıkarılması noktasında gereken hassasiyeti göstermemesi, katliamla umulan hedefe ulaşıldığını göstermektedir." ifadeleri kullanıldı.

Skandal bir kararla sonuçlanan Dink davsına atıfta bulunulan açıklamada, "Devlet Denetleme Kurulu'nun Hrant Dink kararında dikkat çekilen "Memurların İttihat ve Terakki'den beri korunduğu" şeklindeki hususun Uludere katliamında da tekrarlanmaması için sürekli "suç örgütü" ve "suçlu" üreten bu anlayışın terk edilmesi ve diğer olaylar gibi bu katliamın "Ankara'nın derin dehlizlerinde kaybolmasına" müsaade edilmemesi gerekmektedir." dendi.

Katillerle anılmak ve kanla kirlenmek istenmiyorsa faillerin bulunması gerektiğinin ifade edildiği açıklama, "Roboskililer öncellikle tazminat değil adalet istiyorlar. Katillerin bulunmasını ve hesap sorulmasını bekliyorlar. Roboskililerle beraber herkesin olanları bilmeye hakkı vardır. Bir daha yeni Roboski'lerin yaşanmaması, çocukların ölmemesi, insanların ansızın bombalanmaması, anaların ağlamaması için olay bütün boyutlarıyla aydınlatılmalıdır." çağrısıyla son buldu.

(Kaynak: Haksöz)

Etiketler : #Roboski   #katliamının   #üzerinden   #iki   #ay   #geçti:   #Failler   #nerede?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN