
Mısır, Türkiye Cumhuriyeti'nin yolunda
Mısır, İslami muhalefetin önüne geçebilmek amacıyla ülkedeki camileri devlete bağlama kararı aldı
20-08-2008

Mısır'da Müslüman Kardeşler Cemaati, hükümetin yerel camileri vakıflar bakanlığına bağlama kararına tepki gösterdi.
Cemaat adına yapılan açıklamada hükümetin adımı "davetin yayılmasını engellemek ve ümmetini geleceğini tehlikeye atmak" şeklinde değerlendirildi.
Habere göre, Mısır vakıflar bakanlığı dini cemaatlere bağlı camileri kendisine bağlamaya çalışıyor.
Vakıflar Bakanı Dr. Mahmud Hamdi Zakzuk'un bu amaçla bir proje taslağı hazırladığını belirten ajanslar, bakanlığın bu şekilde 45 bin imam ve hatibi bünyesine katmaya çalıştığına dikkat çekiyor.
Müslüman Kardeşler ise bu karar tepkili. Cemaatin siyasi büro başkanı Dr. İsam El Uryan, hükümetin kararını bir tür diktatörlük girişimi olarak gördüğünü açıkladı.
El Uryan, hükümetin muhalif sesleri susturmaya çalıştığına dikkat çekerek, son kararın da bu strateji çerçevesinde atılmak istenen bir adım olduğunu savundu.
Hükümet kararının olumsuz sonuçlar doğuracağını vurgulayan El Uryan, imam sayılarının azaltılması, mescit faaliyetlerine güvenlik güçlerinin kısıtlamalar getirmesinin ülkedeki şiddeti artıracağını öne sürdü.
"Gençler görüşlerini özgürce ifade etmek için gizli yollara başlayacak" diyen El Uryan "dini yönelişin şiddeti kontrol altına alacak yöntem" olduğuna dikkat çekti.
Mısır'da camiler, Müslüman Kardeşler Cemaati'nin çalışmalarında merkezi bir öneme sahip.
(Kaynak: Dünya Bülteni)
Gazze’ye yönelik medya karartması sürüyor
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Makaleler
Hava Durumu






























































