Mısır ordusu sabah namazı katliamını planlı yapmış

Şahitler ve doktorlarla görüşen Guardian gazetesinin olaya dair elde ettiği görüntü kayıtları, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin tutulduğu Cumhuriyet Muhafızları Karargâhı önünde gerçekleşen katliamın “büyük kısmı barışçıl” olan göstericilere yönelik koordineli bir saldırı olduğu sonucunu çıkarıyor.

21-07-2013


Darbeci Mısır ordusu, 8 Temmuz’da gösteri yapan halka kendilerine saldırdıkları gerekçesiyle ateş açtı, 51 İhvan mensubunu katletti.
 
Darbeci Mısır ordusu, 8 Temmuz’da gösteri yapan halka kendilerine saldırdıkları gerekçesiyle ateş açtı, 51 İhvan mensubunu katletti.İngiliz gazetesi Guardian ise derinlikli bir araştırma sonucunda olayın planlı bir katliam olduğunun anlaşıldığını yazdı dün.
 
Mısır’daki darbe ve sonrasındaki şiddet olaylarının perde arkası ifşa olmaya devam ediyor. New York Times’ın göstericilerle ordu ve işadamları arasındaki gizli ilişkileri ortaya çıkaran haberinden sonra Guardian da 51 kişinin katledildiği olaya ışık tutacak bir haber kaleme aldı.
 
Şahitler ve doktorlarla görüşen gazetenin olaya dair elde ettiği görüntü kayıtları, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin tutulduğu Cumhuriyet Muhafızları Karargâhı önünde gerçekleşen katliamın “büyük kısmı barışçıl” olan göstericilere yönelik koordineli bir saldırı olduğu sonucunu çıkarıyor.
 
3 Temmuz’daki darbeden sadece 5 gün sonra gerçekleşen katliamı savunan ordu, göstericiler arasındaki bazı silahlı grupların motosikletlerle Karargâh’a girmek için saldırıya geçmesi üzerine çatışma çıktığını öne sürmüştü. İngiliz gazetesi ise 31 görgü şahidinin beyanatları ve gösterilen video görüntülerinin hiçbirinde motosikletli saldırganların izine rastlamıyor. Gazete, olay günü bölgede bulunan askerlerle röportaj taleplerinin ise ordu tarafından reddedildiğini belirtiyor. Ordunun medyaya dağıttığı görüntülerin de olayın gerçekleşmesinden sonra olduğunu, olayın öncesine ait hiçbir görüntünün bulunmadığını vurguluyor.
 
Ülkede darbe karşıtı gösteriler ise devam ediyor. Dün de cuma namazı sonrası başkent Kahire’de meydanlara inen Mısırlılar, Mursi’nin görevine iade edilmesi çağrılarını yinelediler.
 
(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Mısır   #ordusu   #sabah   #namazı   #katliamını   #planlı   #yapmış   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN