Mısır'da darbeye karşı öğrenci hareketleri tırmanıyor

El Ezher Üniversitesi’nde eğitim gören yüzlerce öğrenci, geçen pazar günü tutuklanan 44 öğrencinin serbest bırakılması için sokaklara döküldü.

23-10-2013


Mısır’ın farklı şehirlerinde Darbe Karşıtı Öğrenci Hareketi gösterilerine dün de devame eetti. Bugün El Ezher Üniversitesi’nde eğitim gören yüzlerce öğrenci, geçen Pazar günü tutuklanan 44 öğrencinin serbest bırakılması için sokaklara çıktı.
 
Darbe yönetimine karşı slogan atan öğrenciler meşruiyetin tekrar ülkede hakim olmasını istedi. El Ezher Şeyhi Ahmed et Tayyib ve Rektör Üsame el Abd’ı istifaya çağıran öğrenciler, söz konusu yetkilileri üniversiteyi ve kampüsünü koruyamamakla suçladı.
 
Öte yandan Mısır yönetimi ülkede gösterilerin engellenmesi için yeni bir kanun taslağı üzerinde çalışmaya başladı. “Darbe Karşıtı Koalisyon” tarafından reddedilen yeni kanun taslağına insan hakları kuruluşları da itiraz ediyor. İnsan hakları kuruluşları, söz konusu kanunun ülkede daha fazla kan ve gözyaşının atmasına neden olacağını belirtiyor.
İskenderiye Üniversitesi’nde de bu gün gösteriler yapıldı. Ticaret, Hukuk, Eğitim, Edebiyat ve Mühendislik fakültelerinde eylemler vardı. Öğrenciler geçen pazar günü El Ezher Üniversitesi avlusuna göz yaşartıcı bomba atılması ve göstericilere karşı ateşli silahların kullanılmasını protesto etti.,
 
Darbe Karşıtı Öğrenciler
 
“Darbe Karşıtı Öğrenci Hareketi” dün İskenderiye’nin farklı bölgelerinde 14 ayrı gösteri organize etti. Tutuklanan öğrencilerin salıverilmesini istedi.
 
Ögrenciler, önümüzdeki günlerde daha fazla gösteri düzenleyecekleri açıklamasında bulundu. El Ezher Üniversitesi kampüsüne yapılan polis baskınının daha once hiç görülmediğine işaret eden öğrenciler, organize edecekleri gösterilerin de daha once hiç görülmemiş türden olacağını belirtiyor.
 
(İslam Osmanoğlu / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mısır'da   #darbeye   #karşı   #öğrenci   #hareketleri   #tırmanıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN