Mısır'da cunta camileri yok ediyor

Cunta lideri Sisi, Mısır'da birer direniş merkezi haline gelen camilere saldırmaya başladı.

11-09-2013


Mısır'da 3 Temmuz'da askeri darbe yaparak ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi, Müslüman Kardeşler'in başını çektiği darbe karşıtı Mısır halkının direnişini kırmak için toplu katliam ve düzmece suçlamalarla Müslüman Kardeşler örgütü üyelerine verilen aşırı cezalar dahil her türlü insanlık dışı şideti kullanıyor. Darbe karşıtlarını katliamlarla ve hapisle sindiremeyen cunta yönetiminin şimdiki hedefi ise birer direniş merkezi haline camileri yok etmek. Sisi'nin askerleri ilk olarak geçen ay başkent Kahire'deki Adeviye Camii'ni yakarak meydandaki halkı ayırım gözetmeden katletti. Cami şimdi kullanılamaz halde. Ardından El Fatih Camii'ne sığınan sivillere yönelik saldırılar düzenlendi. Askerlerin ağır silahlar kullandığı saldırıda tarihi kutsal mekanın içi yağmalandı.

FÜZELERLE SALDIRDILAR

Katliam korkusuyla camiye sığınan halka karşı ağır silahlar kullanılırken cami bütük madi hasara uğradı. Kiliseleri de yakıp suçu Müslümanların üzerine atan cunta yönetimi, geçen hafta da İskenederiye'deki El-Eman Camii'ne saldırarak burayı mühimmat deposun çevirdi. Sisi cuntası son olarak Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah'a yakın bölgelerdeki bir camiyi kullanılamz hale getirdi. Sina bölgesindeki radikal unsurlara yönelik operasyon başlatan askeri helikopterler dün bir camiyi füzelerle adeta enkaza çevirdi. 'Egyptwindow' sitesindeki haber ve video görüntülerinde Şeyh Zübeyd yerleşim birimine yakın olduğu belirtilen camideki ağır hasar dikkat çekiyor. Caminin duvarlarında atılan füzelerden dolayı kocaman delikler oluşurken ibadethanenin çatısı ve içerisi ağır hasar gördü.

SÜREK AVI DEVAM EDİYOR

Camilere yönelik saldırılarını sürdüren cunta, dün de Beni Suveyf Bölgesi'nde sabaha karşı zırhlı araçlarla Müslüman Kardeşler'in (İhvan) merkezlerine operasyon düzenledi. Bölgede kuş uçurmayan askerler, merkezlerin idari işlerinden sorumlu Mahir Abbas ile merkez hocası Muhammed Mebruk'un evine de baskın düzenledi. Şahıslar evlerinde olmadığı için tutuklama gerçekleşemedi.

(Yeni Şafak)

Etiketler : #Mısır'da   #cunta   #camileri   #yok   #ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN