Medyanın, IŞİD üzerinden İslam düşmanlığı

Güngören’de faaliyet gösteren Hisader adlı derneğin logosu üzerinden komik bir senaryo üreten sözde çağdaş kafalı zihniyete gün doğdu

17-06-2014


“İslami dernek ve vakıfları hedef alıyorlar”

Aydınlık gazetesinden sonra Habertürk’te aynı derneğe iftira dolu haberle hedef aldı. Kemalist, darbeci, halk düşmanı merkez medya 28 Şubat darbesinde üstlendiği misyonu, şimdilerde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üzerinden, yeniden ifa ediyor.

Laik, Kemalist medya organlarından Habertürk, provakatif söyleşiler ve öcüleştirdiği İslami semboller üzerinden İstanbul’da faaliyet gösteren “Hisader’e” saldırdı. Oğlulları IŞİD örgütünde diye lanse ettikleri bazı veliler vede Hisader’in tabelasında yer alan kelime-i tevhid lafzı ve Resulullah’ın(s.av) mühründen hareketle, Hisader terör örgütü yandaşlığı ve cepheye militan temin eden kurum olarak gösterildi.

Duruma vazife çıkarmakta mahir olan laik medya, haberinde 28 Şubat tetikçiliğini andıran uslubuyla da dikkat çekti. Kelime-i Tevhidin ve Resulullah’ın mührünü suç unsuru gibi gösteren haber, İstanbul Güngören’de bulunan Hisader’e yönelik , karalama kampanyası, okulların tatil olduğu günlerde çocukların İslami eğitim amaçlı tercihte öncelik taşıyan, özel vakıf ve derneklerin yıpratılması yönüylede dikkat çekti.

Hisader yöneticileriyle yapılan görüşmede, “Bunun alçakça bir saldırı olduğunu, hedefin islami kurumları yıpratmak ve verilen hizmeti engellemek olduğunu belirttiler. Ayrıca Hisader’in misyonunun, kötü alışkanlıklara bulaşmış gençlerin kurtarmak ve onları yeniden topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırma faaliyetleri olduğunu” ifade ettiler.

“Bu minvalde onlarca gencimizi yeniden ailelerine ve sağlıklarına kavuşturmasına vesile olduk” diyen Hisader yöneticileri, “bu çirkin oyuna gelmeyeceklerini inandıkları değer ışığında faaliyetlerini sürdüreceklerini” bildirdiler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, yeni Fadime Şahin ve Ali Kalkancılar peşinde olduğu açıkça gözlenen laik medya, Işid üzerinden yeni provakasyonlar üretme peşinde.

Kelime-i Tevhidi örgüt bayrağı gibi gösteren tipik laik bakışı açısı, bahse konu haberinde özünü teşkil ediyor. Haberde yer alan bilgi Lailaheillallah lafzını IŞİD’in sembolu olarak gösteriyor.

Konu ile ilgili olarak Hisader kendi internet sitesi üzerinden bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

‘’17 Haziran 2014 (bugün) Habertürk Gazetesi'nde Hisader ile alakalı bir haber yayınlanmıştır. Bu haberde derneğimizle, amblemimizde bulunan kelime-i tevhid ifadesi ve Hz. Muhammed (s)'in mührü örnek gösterilerek IŞİD isimli örgü arasında bir bağ kurulmaya çalışılmıştır. Habere konu olan ve içeriğinde "Lailahe illallah Muhammedur rasulullah" bulunan amblem 1500 yıldır tüm İslam dünyasında, Müslümanların inancını özetleyen bir ifade olarak kullanılmaktadır. Bu amblemde ifade edilen manayı ve yazıyı bilmemek haberi hazırlayanların ve yayınlayanların cehaleti ile açıklanabilir. Haberi hazırlayanlar, internette "Hz. Muhammed'in mührü" ifadesini aratmış olsalardı, derneğimizin ambleminde kullanılan figürün başka hangi kurum, dernek, yayınevi vs. tarafından da kullanıldığını görebilirlerdi. Hisader'in söz konusu örgüt ya da başka herhangi bir örgüt ile ilişkisi bulunmamaktadır. Hisader, kurulduğu günden bu yana uyuşturucu ile mücadele etmeyi, bu doğrultuda gençlerin manevi bilinçlenmesini yükseltmeyi hedefleyen, İslam dünyasındaki gelişmelere bigane kalmayarak insani yardım çalışmaları yürüten bir dernektir. Çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler hisader.org adresini inceleyebilirler. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

Volkan Sağlam - Hisader Başkanı

(İslam ve Hayat - Islah Haber.net)

 

Etiketler : #Medyanın   #   #IŞİD   #üzerinden   #İslam   #düşmanlığı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN