Libya'ya yönelik emperyalist saldırılar protesto edildi

Dün Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan Özgür-Der mensupları, Batılı güçlerin Libya'ya müdahale etmesinin meşru olmadığını ifade ettiler. Protesto eyleminde "Libya Halkının Yanında; Diktatörlüğün de Emperyalizmin de Karşısındayız!" yazılı bir pankart açan Özgür-Der mensupları, Afganistan ve Irak halklarının katillerinin Libya halkına dost olamayacağını belirttiler.

27-03-2011


Dün Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan Özgür-Der mensupları, Batılı güçlerin Libya'ya müdahale etmesinin meşru olmadığını ifade ettiler. Protesto eyleminde "Libya Halkının Yanında; Diktatörlüğün de Emperyalizmin de Karşısındayız!" yazılı bir pankart açan Özgür-Der mensupları, Afganistan ve Irak halklarının katillerinin Libya halkına dost olamayacağını belirttiler.

Kaddafi'nin öldürücü bombalarının tehdidi altındaki Libya halkına "insani yardım" adı altında emperyalist güçler tarafından yapılan müdahalenin meşruiyet ve samimiyetinin tartışma konusu bile yapılamayacağını belirten M. Ali Aslan, düzenledikleri eylemin amacının da hem Kaddafi diktatörlüğüne hem de emperyalist müdahaleye karşı çıkmak olduğunu söyledi.

"NATO'nun Libya'da, Türkiye'nin NATO'da Ne İşi Var?"

"Kaddafi Diktasına da Emperyalist Saldırıya da Hayır!", "NATO'nun Libya'da, Türkiye'nin NATO'da Ne İşi Var?", "Afganistan ve Irak Halklarının Katilleri Libya Halkının Dostu Olamaz!", "Özgürlük ve Adalet İçin Hem Diktatörlükle Hem de Emperyalizmle Mücadele İle Sağlanır!", "40 Yıl Kaddafi Diktası; Şimdi de NATO İşgali! Libyalılara Reva Görülen 40 Katır mı 40 Satır mı?" yazılı dövizlerin taşındığı eyleme Fatih Akıncıları Derneği, Davet-Der ve İHH temsilcileri de destek verdi.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, eylemde yaptığı konuşmada diktatörlüğe de küresel emperyalizme de karşı çıkmanın gerektiğini söyledi. ABD ve diğer Batılı güçlerin Irak'tan Afganistan'a Ortadoğu'nun birçok bölgesinde hala da süren cinayetlerine dikkat çeken Kaya, özgürlük ve adaletin, diktatörlüğü meşrulaştırmaksızın emperyalizmle ve emperyalizmi meşrulaştırmaksızın diktatörlükle mücadele etmekle mümkün olduğunun altını çizdi. Emperyalistlerin müdahale ederken sundukları argümanların içerdiği yalanları da ortaya koyan Kaya, Bahreyn'de ve Yemen'de yaşanan katliamlara sessiz kalanların Libya'ya müdahalelerinde bir tutarlılık ve samimiyet aramanın beyhude bir uğraş olduğunu ifade etti. Irak ve Afganistan gerçeği dururken halen de birilerinin Libya müdahalesini savunmalarını eleştiren Kaya, insan hakları ihlalleri vb. bahanelerle emperyalistlerin uluslararası hukuk zemininde kirli emellerle yapacakları müdahaleleri meşrulaştırma çabasında olanlara şunu sordu: "Yarın ABD ve NATO, benzer bahanelerle İran, Venezuela vb. gibi başlarının dertte olduğu ülkelere müdahale ederlerse ne diyeceksiniz?" Kaya, diktatörlüğe karşı direnen halkların tevhid, adalet, özgürlük ekseninde emperyalizme karşı da direnmeleri ve işbirlikçi bir pozisyona girmekten uzak durmalarını ifade eden bir dua ile konuşmasını sonlandırdı.

İslam Ümmeti Saldırılara Sessiz Kalmamalı!

Fatih Akıncıları Derneği sözcüsü Mehmet Şahin, ABD ve diğer Batılı güçlerin Ortadoğu'nun birçok bölgesinde süren cinayetlerine dikkat çekti ve uluslararası emperyalizmin Libya halkına barış, özgürlük ve demokrasi götürme iddialarının yalandan ibaret olduğunu ifade etti. İslam Konferansı Örgütü'nün yaşananlar karşısında çaresiz kalmasını ve acziyette başka bir şey üretememesini eleştiren Şahin, ümmet olarak zalimlerin baskısı altında emperyalizmin tehdidi altındaki kardeşlerimizle dayanışma sorumluluğumuzun olduğunu hatırlattı. Özgürlüğü kazandıracak yolun halkların bağımsız iradeleriyle kuşanacakları istikrarlı direnişten geçtiğinin altını çizen Şahin, saldırılar karşısında İslam ümmetini direnmeye çağırdı.

Eylemde söz alan Davet-Der sözcüsü Ahmet Yıldız da küresel emperyalizmin kirli karnesine dikkat çekerek Ortadoğu'da Müslüman kadınların ırzlarına geçen, Felluce, Guantanamo, Ebu Gureyb vb. örneklerde olduğu gibi Müslüman halklara karşı katliamlara imza atanların Libya'ya dost olamayacaklarını söyledi. Uluslararası emperyalizmin Libya'ya müdahalesinin temel amacının Batı'ya dost, emperyalist sistemle uyumlu ve tüketim kültürüne talepkâr bir toplum ve sistem oluşturmak olduğunun altını çizen Yıldız, özgürlük mücadelesinin liberalizme yelken açan bir duruşla değil ancak emperyalizm ve yerel despotizme birlikte tavır almaktan geçtiğini ifade etti.

Son olarak söz alan Hülya Şekerci de emperyalizmin halklara özgürlük ve demokrasi vaadinin ne anlama geldiğini Ortadoğu'daki varlığından bildiklerini belirterek emperyalist vaatlere ve müdahalelere güvenilemeyeceğini söyledi. Libya direnişinin bugün bir sıkışma durumu yaşadığına dikkat çeken Şekerci, daha büyük bir zalim pozisyonunda olan uluslararası güçlerin müdahalesine sessiz kalmayı "Denize düşen yılana sarılır!" deyimi uyarınca anlaşılır olabileceğini ama bu durumun yılanın yılan olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini söyledi. "Libya direnişinin zalim Batı ile müttefik olmamaya özen göstereceğini umut ediyoruz." diyen Şekerci, Başbakan Erdoğan'ın "NATO'nun Libya'da ne işi var?" sorusunu da hatırlattı. Bu sorunun doğru bir soru olduğunu belirten Şekerci, "Ancak şunu da sormak gerekmekte: Peki, Türkiye'nin emperyal odaklarının çıkarlarını gözeten savaş aygıtı NATO'da ne işi var?" diyerek konuşmasını bitirdi.

Eylem boyunca "Libya'ya Özgürlük Direnişle Gelecek!", "Katil Kaddafi Libya'dan Defol!", "Katil NATO Libya'dan Defol!", "ABD'ye, NATO'ya, Emperyalizme Hayır!", "İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz!", "Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!", "Mazlumlar Tutsak Ateş Altında Yaşasın Küresel İntifada!" şeklinde sloganlar atıldı. Eylem tekbirlerle bitirildi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Libya'ya   #yönelik   #emperyalist   #saldırılar   #protesto edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN