Libya işgalini "AK"lama politikası

Başta Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu olmak üzere Hükümet yetkililerinin, Fransız yetkililerin Libya saldırıları ile ilgili "Haçlı seferi" nitelemesini münasebetsizlik olarak nitelemesi, işgali "AK"lama çabasının ulaştığı tirajik boyutu ortaya koyuyor.

25-03-2011


İslam ve Hayat

Türkiye, ABD, Fransa ve İngiltere öncülüğünde Libya'yı işgal harekatı başlatan Batı koalisyonu tarafından Paris toplantısına bile çağırılmayıp kaale alınmadığı halde TBMM'de dün dün kabul edilen tezkereyle bir kez daha emperyalizmin askerliğine soyunmuş bulunuyor.

Emperyalizmin savaş ve işgal örgütü NATO'nun Libya'da söz sahibi olmasında ısrar ederek işgale meşruiyet kazandırmaya yönelen Türkiye, NATO güçleirne asker katkısında bulunarak işgalin fiili ortaklığına da soyunmuş bulunuyor.

Bu arada, başta Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu olmak üzere Hükümet yetkililerinin, Fransız yetkililerin Libya saldırıları ile ilgili "Haçlı seferi" nitelemesini münasebetsizlik olarak nitelemesi işgali "AK"lama çabasının ulaştığı tirajik boyutu ortaya koyuyor.

Tıpkı Afganistan'da olduğu gibi, emperyalist işgallere ortaklık eden Türkiye'nin İslam dünyasına ağabeylik iddiasında bulunması ise bir başka trajik tabloyu oluşturuyor.

Etiketler : #Libya   #işgalini   #AKlama   #politikası   
YORUMLAR
  • ömer bitlis   26-03-2011 09:28

    "Münasebetsizlik" çıkışını yanlış okuyorsunuz, "emperyalistlerle işgalde ortaklık eden Türkiye" söylemi en hafifinden zorlamadır, yanlıştır... Bir partiye olan düşmanlığınız sizi adaletsizliğe sevk etmesin...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN