Kudüs'ün sorumluluğu Müslüman halkların omuzunda

Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, Arap devletlerinin yöneticilerinin Kudüs’ü kurtarma konusunda geri çekilmeleri ve sorumluluktan kaçınmaları sebebiyle bu sorumluluğun artık Müslüman halkların omuzlarında olduğunu belirtti.

09-05-2009


Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, Arap devletlerinin yöneticilerinin Kudüs’ü kurtarma konusunda geri çekilmeleri ve sorumluluktan kaçınmaları sebebiyle bu sorumluluğun artık Müslüman halkların omuzlarında olduğunu belirterek, bu barbar akımın durması için bu halkların kendilerine güvenmeleri gerektiğini söyledi.

Muhammed Mehdi Akif “Allah’ın Mübarek Kıldığı Topraklar; Kudüs” başlığıyla bugün (08 Mayıs Cuma) yayınlanan mektubunda Müslüman alimlerden Kudüs’ün önemini, İslami düşüncedeki yerini ve Müslümanların bu konudaki sorumluluklarını ümmete anlatmalarını istedi.

Akif, yazdığı mektubun devamında, idarecilerden ihtilafları bir kenara bırakmalarını ve halklarını da arkalarına alarak Kudüs’ü kurtarmak için harekete geçmelerini istedi.

İleri ve medeni toplumlarda olduğu gibi, toplumsal duyarlık oluşturmak için bu konuda aydın, araştırmacı, yazar ve gazetecilere de büyük görevler düştüğünü belirten Mehdi Akif mektubunda, “Uluslararası camianın, Siyonistlerin Kudüs’teki uygulamalarına karşı tavrı kuşkuludur. Uluslar arası camia maalesef ki, dünyanın başka yerlerindeki tarihi eserlere ve tarihi dokuya karşı gösterdiği hassasiyeti Kudüs’e ve buradaki eserlere karşı göstermiyor. Bu kurumların, Afganistan’daki Buda heykelinin yıkılmaması için dünyayı ayağa kaldırdıklarını, yine Mısır’ın yaptığı baraj nedeniyle tehlike geçiren File Tapınağı için dünyayı nasıl seferber ettiklerine hepimiz şahidiz” ifadelerine yer verdi.

Muhammed Akif devamla şöyle dedi: Ey insanlar sizin şehitlerinizin kanları size sesleniyor ve Kudüs’ün taşları sizden yardım istiyor. Ey Mu’tasım’ın torunları. Sizin tehdit altındaki mukaddesatınız ve namusunuz oradan size “Yok mu yardım edecek?” diye sesleniyor… Birileri bu imdat çığlıklarına cevap verecek mi acaba?

(Kaynak: Filistin Haber.com)

Etiketler : #Kudüs'ün   #sorumluluğu   #Müslüman   #halkların   #omuzunda   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN