Komutan Seyfulislam Dağıstan'da şehit düştü

Çeçenistan İslam Emirliği’nin Genelkurmay Başkanı: Kafkas direnişinin önemli komutanlarından ve Çeçenistan İslam Emirliği'nin Genelkurmay Başkanı Mahmud Şaban Seyfulislam, şehit düştü. Rusya Federal Güvenlik Servisi FSB tarafından yapılan açıklamada Seyfulislam'ın Dağıstan'ın Botlikh bölgesinde düzenlenen özel bir operasyon sonucu şehit edildiği ilan edildi.

06-02-2010


Şehit kanları ile sulanan Kafkas dağları güzel bir mücahidin daha şehadetine şahit oldu. Kafkas direnişinin önemli komutanlarından ve Çeçenistan İslam Emirliği'nin Genelkurmay Başkanı Mahmud Şaban Seyfulislam, şehit düştü.

YARDIMCISI DA ŞEHİT DÜŞTÜ
Rusya Federal Güvenlik Servisi FSB tarafından yapılan açıklamada Seyfulislam'ın Dağıstan'ın Botlikh bölgesinde düzenlenen özel bir operasyon sonucu şehit edildiği ilan edildi. Rusya Today'in haberine göre 1961 doğumlu olan Seyfulislam ile birlikte 40 yaşındaki Dağıstanlı yardımcısı İbrahim Magomedov da şehid oldu. Bilindiği üzere Seyfulislam Rusya tarafından arananlar listesinin başında yer alıyordu. Kaynaklara göre 2 Şubat'ta Sayfulislam'la güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bu çatışmada bir polis de öldü. Rus kaynakları şehid Seyfulislam komutasında gerçekleştirilen en son operasyonun 6 Ocak tarihinde Dağıstan'ın başkenti Mohaçkale'deki bir polis merkezine yapılan şehadet operasyonu olduğunu belirtiyor.

AFGANİSTAN, SUDAN, SOMALİ, LİBYA VE GÜRCİSTAN'DA BULUNDU
Rus Federal Güvenlik Servisi tarafından yapılan açıklamada, Komutan Seyfulislam'ın 1990'lı yıllarda Afganistan'da Ruslara karşı mücadele ettiği, Sudan, Somali, Libya ve Gürcistan'da da bulunduğu belirtildi. 1992 yılında Çeçenya'ya gelen Seyfulislam'ın şehid Komutan Hattab ile birlikte direniş cephesi oluşturduğu ifade ediliyor. Rusya Today'a göre Seyfulislam, Mısır'dan Kafkasya'ya giden İhvan-ı Müslimin mensupları arasında yer almaktaydı. Seyfulislam, Cevher Dudayev, Şamil Basayev, Komutan Hattab'a en yakın isimler arasında yer alıyordu.

Rus kaynaklara göre Seyfulislam, 1996 ile 1998 yılları arasında Gürcistan'da kalarak, Kafkas direnişine giden para akışını organize ediyor ve direnişçilerin eğitimiyle ilgileniyordu. İkinci savaş sırasında Cumhurbaşkanı Aslan Mashadov'un dini işlerden sorumlu müsteşarıydı. Emir Dokko Umarov'un sağ kolu olarak da bilinen Seyfulislam, Kafkasya direnişinin askeri kanat sorumlusu olarak hizmet vermekteydi.

"ULUSLARARASI SİYASET KONUSUNDA UZMANDI"
Kafkasya'da Seyfulislam ile birlikte cihat eden ve 2.5 yıllık cihattan sonra Türkiye'ye dönen bir mücahit ise Vakit'e yaptığı açıklamada; "O, Çeçenistan cihadı içerisinde çok önemli bir yere sahip, samimi, gayretli, fedakar ve nitelikli bir mücahitti. Uluslararası siyaset konusunda uzman bir kişiydi. Yeryüzünde gelişen olayları son derece isabetli bir şekilde yorumlar ve ona göre bir siyaset geliştirirdi. Her zaman mücahitlerin yüksek şurasında görüşlerine başvurulur ve ondan istifade edilirdi. Çeçenistan cihadını sırtlanan liderlerden birisiydi ve Komutan Hattap ile Şamil Basayev de onun görüşlerine başvururlardı. Allah şehadetini kabul etsin ve uğrunda savaştığı güzelliklere kavuştursun" dedi.

BU YIL 235 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ, 686'SI DA YARALANDI
Diğer taraftan Rus İçişleri Bakan Yardımcısı Arkady Yedelev 2009 yılında Kafkasya mücahidleri tarafından gerçekleştirilen değişik operasyonlarda 235 Rus güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü, 686 kişinin de yaralandığını bildirdi. Seyfulislam 1990'lı yıllarda Afganistan'da Ruslara karşı mücadele ettikten sonra Sudan, Somali, Libya ve Gürcistan'da da bulundu. Mısır'ın Kafkasya'ya giden İhvan-ı Müslimin mensupları arasında yer alan Seyfulislam, Cevher Dudayev, Şamil Basayev ve Komutan Hattab'a en yakın isimler arasında yer almaktaydı. 

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Komutan   #Seyfulislam   #Dağıstan'da   #şehit   #düştü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN