Katil uçaklar Konya'dan defolsun

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk yaklaşık 3 bin kişiye hitap ederek, İsrail uçaklarının hava sahamızı kullandığını, bu utançla yaşayamayacağmızı, bu uçakların buradan gitmesi ve bu utancın kalkması gerektiğini söyledi.

11-01-2009


 

Konya'da İsrail uçaklarının kent semalarında eğitim yapmalarını protesto etmek amacıyla büyük bir miting düzenleyen MAZLUMDER Uğurlu Açık Oto Pazarı'nda toplanan binlerce kişi, araçlarla 3. Ana Jet Üssü''ne giderek burada bir basın açıklaması yaptı.

Binlerce kişinin toplandığı 3. Ana Jet Üssü önünde bir açıklama yapıldı. MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk yaklaşık 3 bin kişiye hitap ederek, İsrail uçaklarının hava sahamızı kullandığını, bu utançla yaşayamayacağmızı, bu uçakların buradan gitmesi ve bu utancın kalkması gerektiğini söyledi.

Gergerlioğlu, hükümeti de eleştirerek; "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri İsrail ile bir çok açıdan ilişkiler kurmuştur. Bu ilişkiler bize hep zarar veren ikili ilişkiler olmuştur" dedi. 

Gergerlioğlu daha sonra Filistinden gelen iki mektubu okudu. 

Daha sonra gösstericiler olaysız bir şekilde dağıldı..

Göstericilere her hangi bir müdahale olmadı.

SAAT 13:00

Uğurlu Açık Otoparkı'ndan yola çıkan onarca otobüs, bu saat itibariyle 3. Ana Jet Üssü'ne vardı. Binlerce gösterici otobüslerden indikten sonra belirlenen alanda toplanarak İsrail karşıtı sloganlar atmaya başladı.

SAAT 11:50


Uğurlu Açık Otoparkı'nda toplanan kalabık araç konvoylarıyla birlikte yola çıktı. Bu saat itibariyle polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Bütün yollar trafiğe kapatıldı, sadece konvoya ait araçlara izin veriliyor. 

3. Ana Jet Üssü önünde de geniş güvenlik önelemleri alan polisin eylemcileri üsse yaklaştırmadığı bildirildi.

NOTLAR... NOTLAR... NOTLAR...

Eylem, MAZLUMDER Konya Şubesi tarafından düzenleniyor, ancak Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve Filistin Dayanışma Platformu da tam destek veriyor. 

Şu anda binlerce kişi alanda toplamış durumda. Buradan araçlarla 3. Ana Jet Üssü'ne komvoylar halinde gidilecek ve burada bir basın açıklaması yapılacak. 

Alanda toplanan kalabalık, sık sık "Katil uçaklar Türkiye'den defol", "Yaşasın İslami direnişimiz, kahrolsun israil" gibi sloganlar atıyor. 

Kalabalık ayrıca, "Filistin halkı yalnız değildir, Fiistin halkının yanındayız", Şımarık, kaphe, küstah, katil İsrail" yazılı pankartlar taşıyor.

Yapılan konuşmalarda, "Bu bizim için utanç vericidir, kendi ellerimizle Filistinlileri vuruyoruz. Hükümetimiz derhal askeri anlaşmaları iptal etmeli" mesajları dikkat çekti. 

3. Anajet Üssü'nde güvenlik önlemleri dikkat çekiyor.  

Uğurlu açık oto pazarında gerçekleştirilecek eylemin başlama saati 11:00 olarak belirlenmişti. Alınan biglilere göre eyleme Konya dışından da büyük bir katılımın gerçekleşiyor.

(Kaynak: Mazlumder.org)

 

 

Etiketler : #Katil   #uçaklar   #Konya'dan   #defolsun   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN