Katil NATO Afganistan'da 14 sivili daha katletti

Afganistan'da NATO'nun hava saldırısında 14 sivil öldü ve 6 sivil de yaralandı. NATO ise, 3 NATO askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

07-05-2012


Afganistan'da NATO tarafından düzenlenen hava saldırısında 14 sivilin hayatını kaybettiği ve 6 sivilin de yaralandığı belirtyildi. NATO'dan yapılan açıklamada ise, 3 NATO askerinin öldürüldüğü belirtildi.

Katar merkezli El Cezire televizyonu NATO'nun Afganistan'daki misyonu ISAF'ın operasyonunda 14 sivilin öldürüldüğü belirtildi. Afganistan'ın Badgis eyaletine bağlı Balamurghab bölgesinde ISAF'ın düzenlediği operasyonda yanlışla bir evin vurulduğu kaydedildi. Saldırı sonrası 14 sivilin öldüğü ve 6 sivilin yaralandığı açıklandı.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan bir haberde de, ISAF'ın operasyonunda 6 sivilin öldürüldüğü belirtildi. Haberde, ölenlerin 5'inin çocuk ve 1'nin kadın olduğu öne sürüldü.

ÜÇ NATO ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Afganistan'ın doğusunda ise, üç NATO askeri öldürüldü. NATO'dan yapılan açıklamada, askerlerin düzenlenen bir bombalı saldırı sonucu bugün hayatlarını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, saldırının ayrıntılarına ve ölen NATO askerlerinin hangi ülkelerden olduğuna değinilmedi.

Bugünkü kayıplarla Afganistan'da bu yıl ölen NATO askerlerinin sayısı 142'ye yükseldi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Katil   #NATO   #Afganistan'da   #14   #sivili   #daha   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN